Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Inace nam je top standard pa sebi mozemo priustiti euro 5 i 6 bez problema
Ko te tjera da vozas euro 5 standard. Kupis golf 4 ko svaki pravi bosnjo ides na trafo ulje i tjt. Gdje pise da moras vozit tj uvozit auto?
Ako ne mozes priustiti kao punoljetna osoba koja radi euro 5 vozilo onda se najbolje ubi. Euro 5 standard imaju vozila od par hiljada.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ukinite carinu na EU auta. Taoci smo lobija kriminalnih autosalona koji podmičuju carinske inspektore pa im prolaze sumnjive EUR1 deklaracije, a obični narod plaća 15% carine. Što o tome ne pišete? Ne bi bilo potrebe za EUR 3 i EUR4 autima jer bi pala cijena svih auta u BiH
Na piku milion auta starih satro uvoz, niko da provjeri to malo
Ukinuti zabranu uvoza EUR3 u BiH. Hrvatska moze uvesti i EUR1 iz EU
Ako za sve sposobni našastrankaš Edin Prdo ne dovede i to u red, neće niko.
Mogu ako hoće i od nas uvoziti auta sa EUro 3 normom...bliže im je nego da idu u Njemačku...
Ne mozes uvest golfa 4, audija A3 ali mozes voziti kadeta suzu i golfa dvicu! Gdje prestaje logika pocinje Bosna!!!!
Srbija prdara Evrope.
Pusti budale agendaše. To u Americi ništa ne važi.
bolje ispravan EU 3/4 neg EU 5/6 bez filtera agr katalizator itd..😀
Ne koštaju sva euro 2 ili 3 vozila par stotina eura. Neka od tih vozila bolja su u ispravnom stanju nego neka 20 godina mlađa za uklonjenim filterima i modifikacijama na motoru. Trebalo je samo uvesti propise šta se tačno može uvesti, a ne otpad od par stotina eura i ograničiti ljude na euro 5 ili novije norme.
Svi se prave retardirani u BiH. To se ne rjesava tako, nego se zabrani registracija vozila BEZ EURO NORME, pa Euro 1, Euro 2, Euro 3, Euro 4. I to kroz 10 godina postepeno. Ovako ste uzrokovali da su nam cijene auta otisle u nebesa jer ko ovdje moze priustiti da vozi Euro 6. A istovremeno kad izadjes na autoput ugusis se od smrada jer ispred tebe vozi kombi iz 1970-ih ili Golf 1.
Da se zabrani registracija to bi samo negativnk utjecalo na najsiromasnije slojeve drustva dok se bas nista ne bi promijenilo s cijenom skupljih vozila. Sto se tice ekologije te euro norme su najveca glupost jer jedan golf kec zagađuje 5 puta manje od modernog dzipa od 2 ipo tone i 400 konja.
Pa to je super. To je sloboda ucoza sta hoces od 2000. Godine pa nadalje. Pod hitno uvesti taj zakon ovdje
Velika glupost je bila to zabraniti. Sta su postigli? I dalje se krpe auta euro 2 ili 3 norme. A i ovi euro 5 se uvezu, povade egr, dpf i katalizatori (iz opravdanih razloga) pa smo opet na euro 2 i ako je golf 7 u pitanju..
Iz rs odu Srbiju kupe euro 3 bez carine!? vucko nemoze protiv auto msfije to drze siptari!?
Fukare
Ovo treba pod hitno opet vratiti i kod nas u Bosni da mozemo kupiti solidno auto staro od 15 godina za recimo 3 do 4 hiljade KM,a ne da dajemo tolike pare za precjenjena auta na Piku,sramota sta drzava sa nesposobnim politicarima radi svojim gradzanima,a vama novinarima hvala na clanku,ali mi zivimo u BiH i trebate napraviti neku incijativuu vezi nas i da se vrati Euro 4 norma,odnosno da tu mogucnost uvoza Euro 4 auta imaju npr samo porodice koje imaju najniza primanja.
ove zabrane uvoza su totalna glupost..šta ako hoću kupiti neki GTI iz 2003 u Njemačkoj i ne mogu ga dovesti u BiH..pa unutar EU članice mogu kupovati šta hoće..
U jednu Norvesku uvezes sta hoces ali kod nas ne.
Norvezanima netrebaju takvi zakoni jer je njihova svijest o ekologiji potiče iz obitelji i odgoja a ne kao na balkanu da te drzava mora prisiljavati da vodis brigu o zraku koji udišeš. A da negovorim o divljim odlagalistima smeca uz cestu