Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima nešto u tom Livnu. Bravo Mate, ponosu i Hrvatske i BiH. Mnogo si napravio za auto industriju na globalnom nivou.
@Dzenan93 Kme kme, babo mu krao, kme. Covjek je nesto postigao i mijenja kako svijet gleda na elektro-auto-industriju. Sve i da mu jest otac krao, sto bi on ispastao radi ocevog grijeha? Idi radi nesto i ne laprdaj. Mesa je davno rekao da ce ti ovdje sve oprostiti osim uspjeha i da covjek vidi koliko je bio upravu prepao bi se.
@Dzenan93 Dečko, ti pričaš o Bakiru i Sebiji, ratnim profiterima. Mate Rimac je Tito za sve.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo što Mate priča zove se Global Transportation System.Dakle ovakav sistem transporta je moguće ostvariti samo na globalnoj razini.Vozila će se kretati autonomno,tj.uz pomoć GPS-s sistema.Da bi ovakav sistem zaživio potrebno je bojkotovati sve naftaške kompanije,jer su one zapravo te koji ne daju novu etapu razvoja transporta.Također ovo isto znači i za velike kompanije koje proizvode automobile,jer oni zarađuju od saobraćajnih nesreća.
U autonomnom sistemu vozila bi se pravila mnogo aerodinačnog oblika,tako da bi se maksimalno samnjila potrošnja energije.Dakle vozila ne bi bila osobno vlasništvo ,nego bi bila dostupna svima.Sve je ovo objasnio Jacque Fresco u some Venus projektu (novom sistemu baziranom na ekonomiji resursa,bez politike i novca).Bilo bi lijepo da se svi raspitate o Venus projektu(tiče nas se sviju).
sad kontjte sta ce biti elektricna energija pa prodajite kinezima elektrane da oni zaradjuju pare
Da smo naslijedili na tudjoj muci zaradjene milione, svi bi danas bili kao ovaj lik.
Nece nikad rimac toster biti sto je Panamera, Q7, X6 i G klasa.
Car sharing je najbolja stvar.
svaka cast
Za ove koji se pitaju tko je Rimac: https://mashable.com/2018/03/06/rimac-1914-hp-supercar/?europe=true#HpgLCI5eQZqD http://www.carbuyer.co.uk/tips-and-advice/160310/the-worlds-fastest-electric-cars https://mashable.com/2016/02/24/worlds-fastest-electric-car/?europe=true#vrENbTutaZqN http://uk.businessinsider.com/5-crazy-fast-electric-cars-photos-2017-1/#perhaps-more-impressive-is-that-the-car-can-charge-to-62-miles-of-range-in-just-five-minutes-according-to-mercedes-9
@fudocar A gdje bi inace, ko je posten, ovamo ne dolazi...
Za ove koji se pitaju tko je Rimac http://www.carbuyer.co.uk/tips-and-advice/160310/the-worlds-fastest-electric-cars https://www.express.co.uk/life-style/cars/929370/Rimac-Concept-Two-electric-hypercar-Tesla-Roadster-petrol-killer
Na žalost Mate ovdje ti ekipa stranački samo gledaj kako utrpati svoj kadar u neki ured da tamo klika po fejsu i sl. i to nam je domet već 25+ godina :-(
Kakav genije a tako skroman... a naš!
Suplja. To o cemu prica AKO se ikad pojavi nece implementirati on nego neko kao Google. Globalna informaticka mega-korporacija koja pod jedan moze posjedovati potrebni procesorski i neuralni kapital, pod dva moze izlobirati potrebne zakone i pod tri - moze si priustiti tuzakanje na sudovima po citavoj planeti, za sve od patenata pa do tuzbi putnika koji su se vozili s otvorenim prozorom pa ih je naduvala promaja i sad traze odstetu sto ne mogu svirat klavir ko nekad.
Pozdrav Rimcu s atomske centrale. Khkh
Jeko ovaj??
Čovječe nisi ništa izmislio spusti se na zemlju zahvaljujući jakim baterijama koje opet nisi ti ni skontao ni napravio samo implementiras već postojeće stvari. Auta na struju nisu budućnost. Jedina budućnost je hidrogen i tu nema price!
Idi svijetlo ugasi sikirom , pa dodji sta jos napisi da se smijemo.
Concept One is the second-fastest accelerating electric car you can buy today, with a 0-62mph time of just 2.5 seconds. The car is a clean-sheet design, with an electric motor driving each wheel and a system called torque vectoring to make it more stable on the road or more agile on track. http://www.carbuyer.co.uk/tips-and-advice/160310/the-worlds-fastest-electric-cars
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
gledaj ujke ebo fam i onoga ko ga gura ovdje
Šimići...ko bi drugi