{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povlačenje Volkswagenovih automobila "varalica" počinje u januaru

7.10.2015. u 08:28
15
60
Povlačenje Volkswagenovih automobila "varalica" počinje u januaru
15
Povlačenje Volkswagenovih automobila "varalica" počinje u januaru
Foto: EPA
Kompanija Volkswagen očekuje da će povlačenje automobila koji imaju sporni softvere za manipuliranje rezultatima emisija štetnih gasova početi u januaru, rekao je novi izvršni direktor Matthias Mueller.
Svi automobili će biti popravljeni do kraja 2016. godine. Kako pišu novine Frankfurter Allgemeine Zeitung, samo je nekoliko uposlenika umiješani u skandal. Najveći evropski proizvođač automobila kazao je kako je 11 miliona automobila na dizel imalo ovaj sporni softver.

Muller je po dolasku na funkciju kazao kako uposlenicima u Volkswagenovoj fabrici u Wolfsburgu kako se firma suočava s promjenama koje će biti bolne.

"Sve investicije koje nisu apsolutno potrebe će biti odgođene ili ćemo odustati od njih. Tehničko rješenje je na pomolu i firma će učiniti sve da sačuva svoj posao", kazao je.

Buduće investicije u fabriku, tehnologija i vozila bit će podvrgnuti kontrolama.
Skandal manipuliranja rezultatima emisija štetnih gasova zahvatio je kompaniju u Njemačkoj nakon što su priznali da su varali na testovima u SAD-u. U Velikoj Britaniji moglo bi biti pogođeno 1,2 miliona vozila. Francuska i Italija su pokrenule istrage.

Kompanija je suspendirala prodaju 4.000 vozila u Velikoj Britaniji upravo zbog tog problema. Ovo se odnosi na na Volkswagen. Audi, Škodu i Seat.

Svi automobili koji imaju ovaj uređaj bit će popravljeni i potom će biti vraćeni u prodaju.

Uprkos skandalu koji traje skoro dvije sedmice, mušterije i dalje mogu kupiti sporna vozila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: