auto
90

Ovako izgleda Rimac Concept One u akciji

Klix.ba
Rimac Automobili i njihov fenomenalni hipersportski električni Concept One odavno su privukli pažnju širom svijeta. Ipak, rijetki su iskusili čari vožnje ovog automobila, a u novom videozapisu test vozači Rimac Automobila pokušali su bar djelimično opisati jedinstven doživljaj vožnje 1088 KS snažnog automobila.

Prošlog mjeseca pokušali smo vam prenijeti utiske naše posjete kompaniji Rimac Automobili, kao i vožnje jednog od ranih prototipa Concepta One, što možete pogledati ovdje.

Ovaj put Rimac Automobili objavili su odličan video nastao na trkaćoj stazi Grobnik pokraj Rijeke u Hrvatskoj, a glavni akteri su Concept One, glavni test vozač Rimac Automobila Miroslav Zrnčević, koji je bio i naš domaćin, te višestruki šampion Hrvatske u reliju Juraj Šebalj, a koji također intenzivno radi na razvoju i testiranju performansi Rimca Concept One.

Da je Concept One zaista poseban i nevjerovatno brz automobil uvjerili smo se i sami, ali najbolje vozačke poslastice i detalje o vožnji donose nam ljudi koji imaju vjerovatno jedan od najboljih poslova na svijetu.

Vezani članci