auto
29

Rimac Concept One protiv Ferrarija La Ferrari

Klix.ba
Na YouTube kanalu Archieja Hamiltona, vozača i instruktora vožnje trkaćih automobila iz Velike Britanije, objavljen je zanimljiv video u kojem je uporedio Rimac Concept One sa Ferrarijem La Ferrari.

Kako sam Hamilton kaže, prije trke ubrzanja ova dva poprilično različita hipersportska automobila bio je uvjeren da će Ferrari pobijediti. Ipak, ostao je zatečen performansama Rimac Concepta One, baš kao i La Ferrari koji je vozio. U prvoj vožnji je Hamilton napravio nešto lošiji start pa je Rimac Concept One pobijedio uz izuzetno veliku prednošću. Drugi put sa boljim startom razlika je bila dosta manja, ali ipak La Ferrari ni u jednom trenutku nije imao šansu.

Zanimljivo, prije usporedbe Rimca i Ferrarija Hamilton je isprobao kako je kada se uporedi Tesla P90d u "Ludacris" načinu rada. Očekivano, Rimac Concept One je i ovdje uvjerljivo pobijedio, ali je zanimljivo kako oba ova električna automobila u samom početku trke imaju vrlo sličan način starta i prenošenja snage na podlogu pa u jednom djeliću sekunde izgledaju izjednačeni.