auto
6

Ovako bi mogao izgledati SEAT Ateca Cupra

Klix.ba
SEAT-ov SUV Ateca Supra bi se trebao pojaviti krajem 2017. godine, a render objavljen na internetu nagovještava kako bi mogao izgledati.

Zvaničnici SEAT-a su već ranije potvrdili da razmišljaju o Cupra verziji svog prvog SUV-a Ateca, tako da dizajneri već maštaju u njegovom izgledu. Razlike između standardnog modela Leon i najsnažnije verzije Cupra 290, tako da nije teško predvidjeti šta se može očekivati od SUV-a Ateca Cupra.

Model još uvijek nije dobio "zeleno svjetlo", no, prema riječima insajdera, prodaja bi trebala početi krajem sljedeće godine. Proizvodit će se u Škodinom postrojenju u Kvasinyju u Republici Češkoj.

U poređenju sa standardnim modelom, verzija Cupra će izgledati nešto agresivnije zahvaljujući između ostalog i prednjem braniku s većim ventilacijskim otvorima. Na renderu je automobil s 19-inčnim naplacima, spušten je, a vidljiva su i crvena kočiona kliješta. Bočni retrovizori su sjajne crne boje.

Ateca Cupra će imati 2,0-litarski četverocilindrični motor s turbopunjačem preuzet od modela Leon Cupra, koji je dostupan u verzijama sa 280 i 290 KS. Teško je reći koliko će snage imati SUV.

Ne tako dalek rođak, Škoda Kodiaq, također bi mogao dobiti vRS verziju. Ipak, za očekivati ej da Ateca Cupra bude sna nija jer ni Octavia vRS 230 nije rame uz rame modelu Leon Cupra 290.