Noviteti
1

Leon Cupra u redizajniranom izdanju nudi više konjskih snaga

Klix.ba
Mjesec dana nakon predstavljanja redizajniranog modela Leon, iz SEAT-a stiže i najava redizajniranog izdanja najsnažnije verzije Cupra čiji motor sada raspolaže sa 300 konjskih snaga.

Redizajnirani Leon Cupra u prodajnim salonima bi se trebao pojaviti sredinom naredne godine, a u SEAT-u su pored minornih izmjena na karoseriji za osvježenu Cupru pripremili dvolitarski četverocilindarski turbo-benzinski motor (TSI) koji u ovom slučaju nudi 300 konjskih snaga, što je 10 KS više od dosadašnjeg najsnažnijeg Leona Cupra 290.

Po svemu sudeći Leon Cupra 280 više neće biti u ponudi, jer će njegovo mjesto zauzeti Leon Cupra 290, dok je vrh ponude rezervisan za Leon Cupra 300.

Pored motora sa nešto više konjskih snaga, u španskoj su filijali Volkswagena najavili da će s karavanskim modelom Leon Cupra ST ponuditi i integralni pogon, po uzoru na rješenje koje je Volkswagen implementirao u svoj karavanski model Golf R Variant.

Leon Cupra ST bit će najskuplji model u dosadašnjoj ponudi SEAT-a, ali će njegova cijena i dalje biti niža od cijene Golfa R Variant za koji je najavljeno da bi u redizajniranom izdanju trebao imati motor sa 320 KS.

U SEAT-u su za narednu godinu planirali i predstavljanje Ibize nove genercije (bez karavanske verzije), ali i njen crossover derivat.