Objavljen render
27

Ovako bi mogao izgledati novi VW Polo

Klix.ba
Spekuliše se da će Volkswagen predstaviti novi Polo ove godine, a sada se pojavio i render koji nagovještava kako bi on mogao izgledati.

Dolazak novog Pola je svakako dobra vijest, jer ovom Volkswagenovom modelu zaista treba osvježenje. Kako bi ljubiteljima automobila nagovijestili mogući izgled ovog modela, dizajneri su napravili render i objavili ga na forumu.

Automobil na renderu posuđuje neke karakteristike novog Arteona, a prednji dio je znatno drugačiji u odnosu na izgled odlazećeg modela. Na stražnjem dijelu su i dalje neke elegantne karakteristike modela koji nasljeđuje, pa u suštini ovaj render izgleda obećavajuće.

Međutim, kako zaista izgleda novi Polo, saznat ćemo na Sajmu automobila u Frankfurtu. Već je pozato da će GTI verziju pokretati 2,0-litarski motor s turbopunjačem, koji razvija 197 KS. Ostatak ponude motora će činiti niz trocilindričnih i četverocilindričnih motora.

Novi Polo će koristiti smanjenu Volkswagenovu MQB platformu, koju koristi i nova SEAT-ova Ibiza. Hatchback će dobiti prostraniju unutrašnjost i robusniji eksterijer, ali će zbog nove platforme biti lakši od modela koji nasljeđuje. Očekuje se da VW 2018. godine predstavi i Polo crossover.