|

VW Caravelle od sada i sa turbo-benzinskim motorom

VW Caravelle od sada i sa turbo-benzinskim motorom
0
Klix.ba
15.12.2015. u 13:00
6
komentara
0

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Pored poznatih turbodizelskih motornih opcija, Volkswagen je za svoj laki komercijalni program predstavio i novu ponudu benzinskih motora.
Zasigurno najinteresantniji od ponuđenih benzinskih motora je dvolitarski četverocilindarski TSI turbo-benzinac koji Volkswagen od sada nudi uz putničku verziju aktuelne Caravelle. Motor se može dobiti u dvije verzije: slabija nudi 150, a snažnija 204 konjske snage. Uz slabiju verziju stiže ručni 6-stepeni mjenjač, a uz snažniji motor na raspolaganju je 7-stepeni automatski mjenjač sa dva kvačila (DSG).

Oba motora nude se isključivo uz Caravellu sa standardnim (kraćim) međuosovinskim rastojanjem koja u svom šestom izdanju nudi izrazito udobna sjedišta sa višestrukim mogućnostima podešavanja i klizna vrata na oba boka.

Volkswagen je istovremeno predstavio i tri benzinska TSI turbo motora koji će pokretati privrednu i putničku verziju modela Caddy. Najslabiji u ponudi je 1,2-litarski motor sa 84 konjske snage uz koji stiže 5-stepeni ručni mjenjač. Slijedi ga litarski motor sa 102 konjske snage, a na vrhu ponude je 1,4-litarski turbo-benzinac sa 125 konjskih snaga koji će se nuditi sa 6-stepenim ručnim ili 7-stepenim automatskim DSG mjenjačem.

VW Caddy može se dobiti sa kraćim ili dužim međuosovinskim rastojanjem, a kupcima su na raspolaganju tri nivoa opreme (Startline, Trendline i Highline).
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...