Noviteti
33

VW Caravelle Generation Six: Podsjetnik na stara vremena

Piše: E. T.
Volkswagenov u prodaju uvodi specijalnu ediciju nove Caravelle koja svojim mnogobrojnim detaljima treba biti podsjetnik na stara vremena u kojima je nastala prva generacija jednog od najpopularnijih kombija svih vremena.

Volkswagen Caravelle Generation Six zamišljen je kao podsjetnik na Volkswagenov legendarni kombi T1 koji se proizvodio od 1950. do 1967. godine. Tome svakako doprinosi dvobojna karoserija, ali i komplet 18-inčnih retro točkova koji su za ovu priliku "posuđeni" s modela Beetle.

Pored hromiranih detalja na masci hladnjaka, Caravelle Generation Six u standardnoj opremi posjeduje prednja i zadnja LED svjetla, prednja svjetla za maglu sa zakretnom funkcijom i elektropodesive vanjske retrovizore.

Oznaka “Generation Six“ postavljena je na B-nosaču krova. Automobil je također opremljen prednjim i zadnjim parkirnim senzorima, a podsjetnik na sadašnja vremena je i najmoderniji sigurnosni sistem automatskog aktiviranja kočnica nakon sudara (Automatic Post-Collision Braking system).

Među standardnu opremu Caravelle Generation Six spadaju dodatno zatamnjena zadnja stakla, sjedišta koja su obložena kombinacijom kože i alkantare, posebni tepisi, kožom obložen upravljač, adaptivni tempomat, automatski klima-uređaj, grijana prednja sjedišta i najmoderniji multimedijalni sistem.

Volkswagen je za Caravelle Generation Six pripremio dvolitarski četverocilindarski TDI BlueMotion motor (Euro 6) koji je kombinovan sa 7-stepenim DSG mjenjačem. Motor u prigušenijem izdanju raspolaže sa 150 KS, a tu je i snažnija verzija koja nudi 204 KS. Cijena slabije varijante u Velikoj Britaniji iznosi oko 72.000 eura.