Stiže osvježenje
113

Volkswagen će uskoro ponuditi redizajnirano izdanje Passata

Klix.ba
Njemački automobilski koncern Volkswagen evropskim će kupcima ove godine ponuditi redizajnirano izdanje modela Passat, u Evropi najpopularnijih automobila iz D segmenta.

Paralelno s razmišljanjem o privremenom prestanku proizvodnje Passata koji se prodaje u Sjevernoj Americi, isključivo zbog slabe potražnje tamošnjih kupaca, u njemačkom automobilskom koncernu evropskim kupcima ove godine će ponuditi redizajnirano izdanje aktuelne generacije Passata koji će se i dalje nuditi u dva karoserijska oblika (limuzina i karavan).

Prvi čovjek Volkswagena Dr. Herbert Diess je na godišnjoj konferenciji za novinare objavio da će redizajnirani Passat vrlo brzo stići u evropske prodajne salone, a pored poznatih benzinskih i dizelskih motora u ponudi će biti i hibridne pogonske opcije.

Zasnovan na modularnoj MQB platformi, Passat osme generacije premijerno je predstavljen krajem 2014. godine, a s karavanskom karoserijom predstavljena je i verzija Alltrack čije su karakteristike dobra alternativa kupcima koji razmišljaju o crossoverima.

Aktuelna ponuda motora trebala bi biti proširena novim 1,5-litarskim TSI turbobenzinskim četverocilindarskim motorom kojim bi se zamijenila stara 1,4-litarska TSI opcija, a sve zajedno trebalo bi pomoći Volkswagenu da Passatom u Evropi zadrži prvo mjesto u prodaji automobila D segmenta.