Britansko plemstvo
5

Verziju S dobio je i Bentleyev luksuzni model Flying Spur

E. L.
Bentley će Flying Spur S nuditi u kombinaciji sa dvije pogonske opcije, a publika će ga premijerno vidjeti na predstojećem Festivalu brzine Goodwood.

Bentley je za potencijalne kupce svoje čuvene „leteće mamuze“ pripremio i verziju S(port) s kojom je 5,3-metarska karoserija ultraluksuzne limuzine ukrašena nekolicinom elemenata na kojima je hrom zamijenila crna boja kojom su obojene i ekskluzivne 22-inčne aluminijske felge ispod kojih se mogu vidjeti ogromne crvene kočne čeljusti.

Mnogo crvene boje prisutno je i u luksuzno opremljenoj unutrašnjosti koja je, poslovično, obložena najkvalitetnijim materijalima koji se uopšte koriste u autoindustriji, a prošiveno slovo S krasi naslone svih sjedišta.

Za Flying Spur S Bentley je pripremio dvije pogonske opcije. Tradicionalistima će se vjerovatno više svidjeti 4-litarski biturbo V8 motor koji razvija 550 KS i 770 Nm najvećeg obrtnog momenta, a tu je i neznatno slabija (544 KS i 750 Nm) elektrificirana hibridna opcija (PHEV) koju čini 2,9-litarski biturbo V6 motor potpomognut elektromotorom.

Snažniji Flying Spur S iz mjesta do "stotke“ stiže za 4,1 sekundu i razvija 319 km/h. Hibridna verzija razvija 285 km/h i prilikom ubrzanja kasni samo 0,2 sekunde, a bez asistencije motora s unutrašnjim sagorijevanjem može preći nešto više od 40 kilometara. Za prijenos snage na obje osovine u oba slučaja zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač.