Noviteti
28

Porsche objavio fotografije sa testiranja redizajnirane 911-ice

Klix.ba
Na fotografijama koje su nastale prilikom tvorničkih testiranja prototipa u Južnoj Africi može se vidjeti minimalno maskiran novi 911 (serija 991.2).

Porsche još uvijek nije objavio tehničke specifikacije redizajnirane 911-ice, a na objavljeni fotografijama može se vidjeti da su se u Porscheu odlučili za minimalne korekcije na pojedinim karoserijskim komponentama. Pored nove grafike u prednjim i zadnjim svjetlima, čini se da su LED dnevna svjetla sada nešto tanja.

Uočljive su i minimalne promjene na oba odbojnika, drugačije izgledaju i završeci izduvnog sistema, a najveća vizuelna razlika u odnosu na prvi 991 su drugačije postavljeni ventilacioni otvori na poklopcu motora.

Posebnih promjena nema ni u unutrašnjosti. Veći je display multimedijalnog sistema, a selektor za izbor radnog režima koji se može vidjeti na upravljaču kao da je „posuđen“ iz modela 918 Spyder.

Iako iz Porschea za sada nema nikakvih zvaničnih informacija o motorima koji će pokretati redizajnirani 911, prema nezvaničnim informacijama model 911 Carrera pokretat će 2,7-litarski 6-cilindarski boxer turbo motor koji će razvijati 407 KS, a za snažniju Carreru S predviđen je 3,4-litarski 6-cilindarski boxer motor kojem će također "asistirati“ turbo-punjač.

Porsche će novi 911 premijerno predstaviti u septembru na Sajmu automobila u Frankfurtu, a zvanična internetska prezentacija očekuje se narednog mjeseca.