Noviteti
17

Porsche Exclusive nudi individualizaciju aktuelnog Porschea 911

Klix.ba
Iz Porscheovog ekskluzivnog odjela u kojem su zaduženi za ispunjavanje individualnih želja kupaca stigle su prve zvanične fotografije na kojima se mogu vidjeti detalji koji se mogu naručiti uz najnovije izdanje besmrtnog modela 911.

S dolaskom posljednjeg izdanja legendarnog Porscheovog modela 911, za koje se još uvijek lome koplja oko toga da li je novi ili samo redizajnirani 911, u priču se uključio i Porscheov odjel u kojem su spremni kupcima ponuditi mnogo toga što će njihov 911 (bez obzira na izbor motora) učiniti drugačijim od standardnog primjerka.

Tako je u zvaničnoj ponudi za novi 911 Carrera 4S Porsche Exclusive ponudio obojena kućišta svjetala i sjajno crne poklopce iza kojih se kriju mlaznice za pranje svjetala, a u tamnom tonu su i posebno dizajnirane 20-inčne felge Carrera Sport. U ponudi su također i obloge pragova u boji karoserije, ali i natpis modela u donjem dijelu vrata. Sjajno crna boja svoje je mjesto pronašla i na kućištima retrovizora. „Tačku na i“ stavljaju crni završeci izduvnog sistema, dodatno zatamnjena stakla i drugačije dizajnirana oznaka modela na zadnjem dijelu automobila.

U odnosu na serijsku Carreru 4S, unutrašnjost je dobila žute sigurnosne pojaseve, a žuta je boja korištena i kao podloga na instrumentnoj tabli i centralno smještenoj Sport Chrono štoperici. U opciji je i nekolicina unutrašnjih obloga koje su napravljene od karbona, uključujući tu i karbonske detalje na multifunkcionalnom grijanom upravljaču.

Porsche Exclusive slične detalje nudi i za snažniji 911 Turbo, a ono po čemu se 911 Turbo razlikuje od Carrere su sjajno crne aerodinamičke karoserijske komponente, obojena kućišta zadnjih svjetala i unutrašnjost u Bordeaux crvenoj boji. Tu je i mogućnost odabira nekolicine aluminijskih detalja u unutrašnjosti i naslona za ruku u kojem je utisnut logo modela.