Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
STA ZNA BOSANSKI COBAN STA JE FRANCUSKO AUTO
308 ko audi 3 izgleda
Uporedis s pasataom iz 2006-7 godine i vidis koliko je ovo daleko od svabe starog 10 godina.
passat sranje,imo fsi 150 carat,jedva se kurtaliso.
Mislim da griješiš. Vozim VW i Peugeota. Oba automobila su novi (3 god.). Passat i 508. Kod VW je bolje urađen navigacioni sistem sa centranim grebenom, a na strani Peugeota je estetika i udobnost. Gledao sam novi Peugeot 3008 i moram priznati da je auto izvanredan. Naravno, i cijena je na strani Peugeota.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dobri, samo ovaj volan i ova plastika iznad zaostaju za svabama puno
Koja plastika iznad????? U ovoj klasi nema auta sa boljim dizajnom i boljim kvalitetom interijera, jedino ako ces gledati premium marke (Audi/BMW/Mercedes/Volvo/Rande Rover...) i sa top-line opremom, ali ta vozila kostaju 20 hiljada eura vise od 5008. Sto se volana tice, tip top, kozni volan, mekani materijali, komande na pravom mjestu. Head-up-display extra pregledan jer je volan malih dimenzija i da se podesiti kako god hoces, tako da ti je instrument tabla uvijek ravno ispred.
Sto se plastika tice, sve u izravnom dodiru je napravljeno od mekanih materijala, plastiku u prednjem dijelu mozes osjetiti tek u dijelovima koje nikada neces dotaknuti osim kad cistis auto. Govorim sve ovo jer sam kupio ovo auto prije mjesec dana, prije njega sam imao 3 njemacka auta sva novija od 2000 godine (zadnji je bio passat 7 2013 godiste). I nisam pozalio ni sekunde, u usporedbi sa Tiguanom ovo je avion, kada poredis placeno/dobijeno.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
peugeot je super auto a i cijenom je prihvatljiv logično, za onog ko kupuje novo auto u tom nekom rangu 30ak hiljada KM za nas sirotinju za jedno deset-petnaest godina će biti taman cijena
Za 30 hiljada od dodatne opreme mozes dobiti trokut
@StudentProsjecan provjeri ti to malo
5008 treba bar da ima motor bar 180 KS (koji je nazalost ujedno i najjaci koji nude) da vuce takvu dzipinu..izgledom je predobar, ali bilo bi dobro i opcija 4x4 pogon
Novi EUR 6 motori od 180 ks i novi mjenjaci i sa 8 brzina su sasvim dovoljni i za najteza vozila.
Upravu si sto se tice motora, ali sto se tice tezine nisi, jer je auto tesko od nekih 1350-1480kg zavisi od verzije (dizel/benzin), za uspredbu radi Passat 6 TDI je tezak skoro 1600kg. Ali svi proizvodjaci forsiraju manje motore, pogotovo benzince, zbog strozijih normi u emisijama plinova, ali i vecih poreza/troskova. Ali uvijek je bilo, koliko para toliko muzike.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)