Uoči zvaničnog debija
18

Ovo je nova BMW-ova Serija 3

Klix.ba
BMW će u utorak na Sajmu automobila u Parizu predstaviti svoju novu Seriju 3, a prije toga su fotografije modela "procurile" na internet.

Član foruma Bimmerpost je uspio pristupiti konfiguratoru te je objavio fotografije nove Serije 3 iz svih uglova u različitim bojama i s različitom opremom.

Kao što se moglo i očekivati, dizajn nije mnogo drugačiji u odnosu na odlazeći model, a također liči na Seriju 5. Međutim, Serija 3 s M Sport paketom opreme izgleda znatno agresivnije od očekivanog, a dio prednjeg branika su veliki usisnici zraka.

Serija 3 je atraktivna čak i ako odaberete "slabiju" Sport Line opremu. Posebno su lijepa nova prednja svjetla na svim modelima.

Dizajn instrument table je minimalistički te sadrži sjajan infotainment ekran. Digitalna instrument tabla je veoma slična onoj u modelu Z4.

Tehničkih detalja uz fotografije nije bilo, a poznato je da će u vrhu ponude biti model M340i sa 6-cilindričnim motorom s turbopunjačem, koji će razvijati oko 360 KS. Tu će biti i 6-cilindrični dizelaš, kao i nekoliko četverocilindričnih benzinskih i dizelskih motora. Također, očekuje se i 330e plug-in hibrid.

Vezani članci