Noviteti
1

Otkrivena nova Toyota 4Runner

Klix.ba
Nakon serije objavljenih teasera, kompanija Toyota je zvanično otkrila novi 4Runner.

Automobil je predstavljen na Muzičkom festivalu Stagecoach u Palm Springsu u Californiji. Najnoviji 4Runner će biti dostupan s tri rezličita paketa opreme, SSRS, Limited i Trail. Kupci mogu odaprati 4x2 ili 4x4 pogon, dok će ispod haube biti 4,0-litarski V6 motor koji isporučuje 270 KS i 376 Nm obrtnog momenta. Bit će uparen sa petostepenim ECT-I automatskim mjenjačem.

Toyota 4Runner ima vučni kapacitet od 7762 kg. Unutrašnjost je poboljšana u odnosu na prethodni model i dobila je ekran koji nudi brojne informacije, kao i Optitron brojače te različite ukrase. Opremljena je i Etune infotainment sistemom i antenom ugrađenom u staklo. Kupci za nešto više novca mogu dobiti i ekran od sedam inča kao dio navigacijskog sistema.

Verzije SR5 i Limited su dostupne sa trećim redom sjedišta. SR5 ima sjedište sa osam funkcija za podešavanje, dok verzija Limited ima kožna prednja sjedišta sa funkcijama za podešavanje, njih osam za vozačevo, a četiri za suvozačevo sjedište. Drugi red sjedišt aima konfiguraciju 40/20/40 i one-touch walki-in funkciju koja omogućava lakši pristup trećem redu sjedišta.