"Idi, osmotri i uvjeri se lično"
0

Novi Rav4 stigao u BiH, predstavljen uz "Doručak na travi"

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U Sarajevu je danas predstavljena četvrta generacija prvog SUV vozila na svijetu. Prije 19 godina RAV4 stvorio je SUV segment. Tada je to bio potpuno novi koncept vozila s pogonom na sva četiri točka.

"U to vrijeme, RAV4 je bio istinski pionirski poduhvat u svijetu automobila. Evolucija različitih tipova vozila kako bi se odgovorilo na specifične potrebe kupaca. Tokom godina RAV4 se razvijao zajedno sa svojim vozačima. Danas je ovo jedan od najprodavanijih i najomiljenijih SUV modela u svijetu, ali i u Bosni i Hercegovini", kazao je Damir Višošević, direktor Toyota BH.

Danas predstavljena četvrta generacija poboljšana je i profinjena verzija svojih prethodnika koja ispunjava najstrožije standarde sigurnosti – 5 zvjezdica na Euro NCAP 2013 testiranju, ali odgovara i na rastuće želje kupaca o pitanju veličine, udobnosti, pouzdanosti i funkcionalnosti.

"Prilikom stvaranja novog RAV-a bili smo odlučni što više se prilagoditi željama kupaca. U procesu njegovog stvaranja u potpunosti je ispoštovan jedan od osnovnih postulata Toyota filozofije: 'Genchi Genbutsu', što znači: 'Idi, osmotri i uvjeri se lično'. Inžinjeri su razgovarali s kupcima širom svijeta o njihovim željama i potrebama", izjavio je Višošević.

RAV4 se prodaje u 150 zemalja svijeta, i do danas je prodato više od 4,5 miliona primjeraka, od čega 1,2 miliona u Evropi. Novi RAV4 zvanično je u prodaji u BiH od danas, a kupcima će na raspolaganju biti tri motora, četiri nivoa opreme i dvije vrste pogona – onaj na dva i na sva četiri točka. Cijene će se kretati od 52.000 do 76.000 KM.

Kao društveno odgovorna kompanija, posvećena očuvanju okoliša, te doprinosu zajedinici u kojoj djeluje, Toyota BH je današnju prezentaciju vozila predstavila pod imenom "Doručak na travi". U znak podrške bh. institucijama kulture, nakon Aurisa, i RAV4 je predstavljen u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum. Gosti su imali priliku uživati na pravom proljetnom pikniku u zatvorenom, uz mnoštvo igračaka za djecu, te su kao poklone odnijeli proizvode zdrave hrane domaćih proizvođača.