Luksuzniji nego do sada
7

FOTO / Otkriven novi Cadillac CTS

Klix.ba
Nakon serije fotografija koje su djelimično otkrivale izgled novog Cadillaca CTS, objavljene su zvanične fotografije luksuznog automobila koji će javnosti premijerno biti predstavljen ove sedmice u New Yorku.

Izgledom luksuzniji od prethodnika, novi CTS nastavlja u dizajnerskom pravcu kompanije kojim se pokušavaju na najbolji način sjediniti umjetnost i nauka. Jedna od specifičnosti novog Cadillaca, koji vole nazivati i „američkim Mercedesom“, jeste dizajn prednjih i zadnjih svjetala koja se, uz LED tehnologiju, čine veoma interesantnim.

Unutrašnjost automobila veoma je slična onome što se može vidjeti u modelima XTS i ATS. Karakteriše je raskošan display CUE info-sistema osjetljiv na dodir i digitalni instrumenti koji izgledaju poput analognih. Nije se štedjelo na kvaliteti ugrađenih materijala.

Ispod poklopca motora novost je 3,6-litarski V6 biturbo motor koji isporučuje 420 KS i 583 Nm obrtnog momenta. Preko 8-stepenog automatskog mjenjača, CTS od 0 do 100 km/h treba samo 4,6 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 274 km/h.

U ponudi je i atmosferska varijanta uz koju motor iste konfiguracije i radne zapremine razvija 321 KS. Najslabiji u ponudi je dvolitarski 4-cilindarski turbo motor sa 272 KS. Cadillac također nudi i CTS-V sa V8 motorom.