Apsolutni vrhunac
162

Flying Spur Mulliner je najluksuzniji Bentleyjev sedan

D. B.
Bentley Flying Spur Mulliner je stigao kao još luksuznija verzija već fantastičnog sedana, a njegov debi je zakazan za Monterey Car Week.

Mulliner verzija Flying Spura ima dvostruki dijamantski uzorak na prednjoj maski te hromirane donje usisnike zraka. Bentleyev legendarni znak na poklopcu motora se elektronski izvlači, a također je i osvjetljen.

Mulliner oznake se nalaze na ventilacijskim otvorima na blatobranima, a bočni retrovizori su u Satin srebrenoj boji. Sedan je dobio 22-inčne polirane felge sa sivim detaljima i samoravnajućim čepovima.

U unutrašnjosti Mulliner nudi osam trobojnih kombinacija. Dizajn nazvan Acot podrazumijeva kombinaciju Imperial plave kože, Camel kože i bijelih obruba. Preostale dvije opcije su Flair i Sirius.

Ovaj Flying Spur dolazi sa Mulliner Driving specifikacijama, što znači dvostruku dijamantski uzorak na sjedištima i trodimenzionalni kožni dizajn na panelima vrata.

Putnici na zadnjim sjedištima imaju na raspolaganju električne piknik stolove, a centralna i stražnja konzola su posebno ukrašene. Mulliner sat na armaturnoj ploči posjeduje brušenu srebrenu površinu.

Čak je i ključ ukrašen kožom i smješten u ručno izrađenu kutiju s istom kombinacijom boja kao i u slučaju odabrane unutrašnjosti.

Ovo je prvi Mulliner model dostupan s hibridnim pogonom. Kupci mogu odabrati 2,9-litarski V6 motor s električnom asustencijom, kombinaciju koja isporučuje 536 KS i 750 Nm obrtnog momenta, a u ponudi je i 4,0-litarski twin-turbo V8 koji razvija 542 KS i 770 Nm. Najsnažniji je 6,0-litarski twin-turbo W12 motor koji nudi 626 KS i 900 Nm obrtnog momenta.