Noviteti
1

BMW u Los Angelesu predstavio Seriju 4 Convertible

Klix.ba
Nakon online predstavljanja prije više od mjesec dana, BMW je na Sajmu automobila u Los Angelesu publici predstavio svoj novi kabriolet Serije 4 koji je stigao da zamijeni kabriolet Serije 3.

U odnosu na Coupe varijantu Serije 4, jedina razlika odnosi se na tvrdi sklopivi krov, kojem za sklapanje, odnosno podizanje, treba 20 sekundi, što je moguće izvesti pri brzini koja ne prelazi 18 km/h.

Bitna stvar za ljubitelje vožnje pod otvorenim nebom su grijači vrata u naslonima sjedišta, uz koje vožnja može biti ugodna i na temperaturama zraka koje su daleko od optimalnih za spušten krov.

Bez obzira na to što krov zauzima poprilično mnogo prostora u prtljažniku, u BMW-u su zapreminu prtljažnika ipak uspjeli povećati za 20 litara, pa uz podignut krov prtljažnik nudi 370 litara, a kada je krov spušten putnicima i dalje ostaje 220 litara raspoloživog prostora.

Slabiji dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor, koji se krije iza oznake 428i, nudi 240 KS i 345 Nm obrtnog momenta, a za one kojima sve to nije dovoljno tu je i trolitarski 6-cilindarski redni motor koji raspolaže sa 300 KS i 406 Nm, a krije se iza oznake 435i. Uz oba motora stiže 8-stepeni automatski mjenjač, dok se za xDrive sistem pogona na sva četiri točka uz model 428i treba posebno doplatiti.

Za evropske kupce, pored 6-stepenih ručnih mjenjača, BMW nudi i dizelski model 420d, čiji dvolitarski turbodizelski četverocilindarski motor razvija 181 KS. Početna cijena u SAD-u za osnovni model 428i iznosi 49.675 dolara.

BMW
Vezani članci