Noviteti
1

Bentley spremio Flying Spur sa V8 motorom

Klix.ba
Bentley je objavio da će svoj superlukzusni model Flying Spur nuditi i sa manjim 4-litarskim biturbo V8 motorom koji preko 8-stepenog ZF automatskog mjenjača na obje osovine isporučuje 500 KS i 660 Nm obrtnog momenta.

Do uvođenja u ponudu novog manjeg motora, Flying Spur mogao se dobiti isključivo sa 6-litarskim biturbo motorom W12 konfiguracije koji razvija 617 KS i 800 Nm obrtnog momenta.

Bez obzira što V8 nudi manje snage i obrtnog momenta, veliki (i teški) britanski automobil od 0 do 100 km/h stići će za 5,2 sekunde, a njegova maksimalna brzina iznosi 295 km/h, što se smatra odličnim rezultatom čak i među istinskim sportskim automobilima.

Sa jednim rezervoarom goriva Flying Spur bi u prosjeku trebao preći 840 kilometara, što je zasluga nekoliko sistema za uštedu goriva, među kojima je i sistem deaktivacije pojedinih cilindara kada se od motora ne traže maksimalne performanse.

U poređenju sa snažnijom varijantom, model sa V8 motorom vizuelno se razlikuje po crnoj usisnoj masci u prednjem odbojniku, drugačije oblikovanim četverostrukim hromiranim završecima izduvnog sistema i crvenom podlogom ispod čuvenog slova B koje čini dio oznake Bentleya.

Kupci mogu birati između sedam boja karoserije i četiri osnovne boje unutrašnjosti. Opciono je moguće dobiti poseban multimedijalni sistem za putnike na zadnjim sjedištima.

Uz najskuplju verziju Mulliner stiže posebno prošivena koža na sjedištima, više ponuđenih boja za unutrašnje obloge, bušene aluminijske papučice i 20-inčne felge. Isporuka prvih primjeraka počinje početkom proljeća.