auto
556

Na prodaju BMW 750IL u kojem je bio Tupac kada je napadnut, cijena 1,5 miliona dolara

Klix.ba
Jedan od najvećih repera svih vremena, Tupac Amaru Shakur, bio je na sjedištu suvozača u BMW-u 750IL kada je napadnut, a taj automobil je sada ponuđen na prodaju.

Tupac se vozio u BMW-u 750IL iz 1996. godine zajedno sa osnivačem kompanije Death Row Records Sugeom Knightom u večernjim satima 7. septembra 1996. godine, a krenuli su na boks meč između Brucea Seldona i Mikea Tysona.

Kada je luksuzni sedan stao na semaforu u centru Las Vegasa, pored njega se zaustavio bijeli Cadillac iz kojeg su zapucali naoružani napadači, a Tupac je pogođen nekoliko puta, tačnije, dvaput u prsa, jednom u ruku i jednom u prepone. Slavni reper je preminuo šest dana kasnije u bolnici, a imao je 25 godina. Suge Knight je ranjen, a policija do danas nije otkrila izvršioce napada.

BMW Serija 7 je prešao 144.840 km i ponuđen je na prodaju za 1,5 miliona dolara. Nakon pucnjave ga je zaplijenila policija, a potom je promijenio nekoliko vlasnika. Automobil je restauriran, ali su brojni tragovi metaka i dalje primijetni na panelima vrata.

Povezanost s reperom je glavni faktor ogromne cijene, jer se slični automobili prodaju u SAD-u za manje od 10.000 dolara.

Jedan od Tupacovih automobila, Hummer H1 iz 1996. godine, prodan je prije godinu dana na aukciji za 337.144 dolara. Cijena je više nego trostruko veća od očekivane.

Vezani članci