Stiže u Frankfurt
8

Volkswagen otkrio izgled koncepta Amarok Aventura Exclusive

Klix.ba
Volkswagen će na Sajmu automobila u Frankfurtu predstaviti koncept Aventura Exclusive, ali i novu Dark Label ograničenu verziju koja ide u serijsku proizvodnju.

Obojen u Turmeric metalik žutu boju posuđenu od novog Golfa i Arteona, koncept posjeduje sjajne 19-inčne naplatke i mnoštvo hromiranih detalja zajedno sa bi-xenon prednjim svjetlima i LED dnevnim svjetlima. Prostor za teret je moguće zaključati, a također je otporan na vodu.

Kada je riječ u unutrašnjosti Amarok Aventura Exclusive je rame uz rame s Mecedesovom X-Klasom. Unutrašnjost je presvučena kožom sa žutim koncem, sjedišta su elektronski podesiva na 14 načina, vozalu je na raspolaganju kamera za lakše kretanje unazad, tu je upravljač presvučen kožom, navigacija i mnoštvo hromiranih ukrasa.

Koncept pokreće poboljšani 3,0-litarski V6 turbodizelaš, koji isporučuje respektabilnih 258 KS, što je više za 34 KS u poređenju s najsnažnijim Amarokom trenutno dostupnim u prodaji.

Što se tiče Amaroka Dark Label, to je specijalna verzija koja će se u prodaji naći na proljeće, Isti dizelski motor će biti dostupan u verzijama od 163 i 204 KS. Ovisno o izboru motora, VW će Amarok prodavati sa šestostepenim manuelnim ili osmostepenim automatskim mjenjačem, pogonom na zadnje točkove, opcionim pogonom na sva četiri točka, kao i sa stalnim pogonom na sva četiri točka. Osnovni model će koštati 33.714 eura u Njemačkoj, bez uračunatog poreza.

Ograničeni model je obojen u Indium mat sivu boju te posjeduje tamne ukrase karoserije. Dobio je Anthracite sjajne 18-inčne točkove, kao i mat crne ručke na vratima i bočne retrovizore.

Dva Amaroka će biti izložena na VW-ovom štandu na Sajmu automobila u Frankfurtu, koji počinje 12. septembra. Pridružit će im se novi Polo i crossover T-Roc.