{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncept SM7 predstavljen u Seulu

S
2.4.2011. u 15:00
0
13
Koncept SM7 predstavljen u Seulu
0
Nakon što su zainteresovali javnost najavnom fotografijom, Renault-Samsung su na sajmu automobila i zvanično predstavili zanimljiv konceptni model prilično nemaštovitog imena SM7.
Pored elegantnog i savremenog dizajna, ono što konceptni SM7 čini zanimljivim je činjenica da je riječ u stvari o modelu koji će izvjesno doći i u serijsku proizvodnju, i to u minimalno izmjenjenom izdanju.

Elegantne limuzinske proporcije uz "mekane" linije i mnoštvo neizbježnih modernih detalja poput LED svjetala, te po uzoru na moguću konkurenciju masivna i raskošna maska ističu SM7 kao uspješan dizajnerski proizvod koji je odmjereno klasičan i napredan u isto vrijeme da bi u serijskom izdanju mogao privući značajan broj kupaca.

Iako je premijerno prikazan, Renault-Samsung je bio oskudan sa informacijama, pogotovo tehničkim. Tako je poznato da je SM7 izrađen na platformi Nissan Maxime, a iako podaci o motorima nisu objavljeni može se na osnovu toga očekivati da će u serijskom modelu biti ponuđeni 2,5-litarski V6 sa 185 KS, te 3,5 litarski V6 sa 254 KS i 335 Nm okretnog momenta, a koji su poznati upravo iz Maxime.

Naravno, više informacija može se očekivati tek kada se približi datum zvaničnog predstavljanja serijske verzije modela SM7.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: