Koncepti
0

Pogledajte koncepte koji će biti predstavljeni na sajmu automobila u Ženevi

Sarajevo-x.com
Hyunday Curb
Sajam automobila u Ženevi, koji počinje 1. marta, prilika je za mnoge proizvođače da pokažu svoja najnovija dostignuća. Ovom prilikom vam donosimo deset konceptnih automobila koji će debitovati na ovom sajmu.

Hyunday Curb je već predstavljen u januaru na sajmu automobila u Detroitu, ali će svoj evropski debi doživjeti na sajmu automobila u Ženevi.

Mitsubishi Global Small Compact je koncept koji predstavlja kompaktan, pristupačan i ekonomičan automobil. Za razliku od većine drugih konceptnih automobila, ovaj će se naći u serijskoj proizvodnji. Njegova proizvodnja će početi u novoizgrađenom postrojenju na Tajlandu u martu 2012. godine.

Nissan Esflow će prema riječima proizvođača biti ekološki prihvatljiv automobil koji neće uskraćivati "radost" vožnje. Radi se o električnom konceptu koji ima sve karakteristike sportskog automobila.

Renault Captur je crossover koncept francuskog proizvođača, a koji poput koncepta Dezit iz 2010. godine demonstrira novi dizajnerski jezik Renaulta.

SsanYong Actyon Sports koncept će se također pojaviti na sajmu automobila u Ženevi. Posjeduje 2,0-litarski dizelski motor, a dostupan je sa pogonom na prednje, kao i na sva četiri točka.

Suzuki Swift S-Concept daje naznake kako će izgledati novi Swift Sport.

Toyota FT-86 II je koncept koji predstavlja najjasnije pokazatelje finalnog dizajna nadolazećeg sportskog automobila.

Futuristi BMW VisionConnectedDrive je sportski dvosjed opremljen vrhunskom tehnologijom.

Koncept Infiniti Etherea je kompaktni luksuzni model koji nagovještava izgled budućeg automobila namjenjenog serijskoj proizvodnji.

Mazda Minagi je konceptni crossover koji prikazuje Skyactiv tehnologiju kompanije, a koja kombinira malu težinu sa visokim sigurnosnim standardima.