|

Minagi, novi koncept iz Mazde

Minagi, novi koncept iz Mazde
0
S
Sarajevo-x.com
19.1.2011. u 20:20
2
komentara
0

dijeljenja
Minagi, novi koncept iz Mazde
Japanski proizvođač automobila "Mazda" je otkrio izgled svog novog kompaktnog SUV koncepta kojeg je nazvao Minagi. Automobil će debitovati na sajmu automobila u Ženevi, koji će se održati u martu.
Dvije oficijelne fotografije su se pojavile na internetu u utorak. Na njima se vidi SUV crossover sa jasnim karakteristikama najnovijeg dizajnerskog jezika KODO, a stražnji dio sadrži karakteristike Hyundaijevog modela iX35. Ovo je prvi SUV koji će biti proizveden pod palicom "Mazdinog" direktora dizajna, Ikeoa Maedae.

Koncept Minagi će vjerovatno biti preimenovan u CX-5 kada dobije zeleno svjetlo za serijsku proizvodnju. Posjedovati će kompanijin motor Skyactiv, mjenjač, šasiju i karoseriju. Zvaničnici kompanije tvrde da će automobil biti lagan i izuzetno siguran.

Koncept Minagi će Mazdi obezbijediti rivala za VW Tiguan i Audi Q5, što je jako važno za američko tržište, gdje se Audijev Q5 pokazao pravim hitom.

Na "Mazdinom" štandu tokom sajma automobila u Ženevi će biti predstavljena tehnologija "Skyactiv" kao i koncept Shinari, koji će svoj evropski debi doživjeti upravo u Ženevi.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...