Zanimljivo
0

Jubilarni 300.000-ti Sandero isporučen doktoru iz Sarajeva

Sarajevo-x.com
Alem Česir sa svojom novom Dacijom
Alem Česir sa svojom novom Dacijom
Rumunska Dacia nedavno je proslavila vrijedan jubilej, kada je u tvornici Mioveni sa proizvodne trake sišao 300.000-ti model Sandero. No mnogo je zanimljivija činjenica da je jubilarni Sandero, uvidom u narudžbe, bio namijenjen tržištu Bosne i Hercegovine.

Tako je jubilarni Sandero u izvedbi Stepway, platinastosive boje, pogonjen 1,6 litarskim benzinskim agregatom sa 90 KS, nedavno isporučen kupcu u Bosni i Hercegovini.

Ključeve novog automobila ispred Autocentra Beganović, ovlaštenog Renault i Dacia koncesionara iz Zenice, preuzeo je sretni vlasnik dr. med. Alem Česir iz Sarajeva, koji je dobio i prigodan poklon i tvorničku garanciju produženu sa standardnih 100.000 km na čak 300.000 km.

Gospodin Česir nije krio oduševljenje, te je izjavio: "Nakon brojnih 'polovnjaka', ovo je moj prvi novi auto. Za Daciju Sandero Stepway sam se odlučio zbog činjenice da nudi najbolji omjer uloženo-dobijeno u korist kupca, te je mnogo bolja opcija od polovnih vozila zvučnijih proizvođača. Osim toga, Dacia se oslanja na Renault, što dodatno garantuje kvalitet vozila. Garancija od pet godina ili 300.000 km je itekako pozitivna stavka u budućoj eksploataciji vozila“

Dacia-vozila svojom robusnom izvedbom, provjerenom Renault tehnologijom i pristupačnom cijenom čine prvi izbor za većinu vozača željnih novog automobila. Dacia Sandero je od predstavljanja krajem 2008. godine, najprodavaniji Dacia model, kako na većini svjetskih, tako i na našem tržištu, gdje je pronašao put do preko 600 vlasnika.