Odaberite svog favorita
2

Još dva dana do kraja glasanja za Klix Auto godine 2020: Pogledajte ko je u vodstvu

E. Z.
Izbor Klix Auto godine 2020. bliži se svom finalu, a uz glavnu nagradu žirija dodjeljujemo i nagradu čitalaca portala Klix.ba. Do sada je pristiglo skoro 4.500 glasova, a u prilično uvjerljivom vodstvu je Mazda. Pogledajte i ostale rezultate i glasajte, možda dobijete i vrijednu nagradu.

Klix.ba i ove godine organizuje vlastiti izbor automobila godine. U izbor su ušli svi automobili koje su novinari portala Klix.ba imali priliku isprobati prethodne godine i upoznati vas o njima, a uz glavnu nagradu dodjeljujemo i još šest nagrada u različitim kategorijama. Naravno i ovaj put u izboru učestvujete i vi, a za to ćemo vas nagraditi druženjem s Klix Autom godine na sedam dana.

Također, portal Klix.ba organizuje izbor za nagradu Klix Auto godine koja se dodjeljuje automobilu koji je nakon glasanja žirija portala Klix.ba jedinstveni pobjednik. Žiri čine članovi uredničkog kolegija internet portala Klix.ba te urednici i novinari rubrike Auto. Proces glasanja je osmišljen tako da daje jednaku šansu svim automobilima te za ovu nagradu ne postoje kategorije, podjele ili pobjednici klase.

Uz glavnu nagradu Klix Auto godine, internet portal Klix.ba organizuje i nagradu Klix Auto godine čitalaca, gdje putem ankete postavljene na internet portalu Klix.ba posjetioci i čitaoci mogu birati između jednog od 10 finalista za Klix Auto godine i tako izabrati auto godine prema svom mišljenju. Po okončanju glasanja i pregleda rezultata ankete proglašava se Klix Auto godine čitalaca.

Ovaj dio takmičenja omogućava svim posjetiocima da učestvuju u nagradnoj igri. Svi oni koji žele učestvovati u nagradnoj igri Klix Auto godine ulaze u izbor gdje će se nakon proglašavanja pobjednika održati i nagradno izvlačenje svih učesnika. Sve što je potrebno da biste učestvovali u nagradnoj igri je da nakon glasanja pošaljete email na adresu [email protected] sa svojim podacima (ime i prezime, datum rođenja, broj vozačke dozvole, datum izdavanja i datum isteka vozačke dozvole). E-mail s prijavom za nagradnu igru slati s naslovom "za nagradnu igru Klix Auto godine".

Najsretniji učesnik dobija priliku da isproba Klix Auto godine 2020. na sedam dana, pod uslovom da ispunjava uslove, da ima više od 21 godinu te da posjeduje važeću vozačku dozvolu duže od dvije godine. Naravno, u procesu glasanja za nagradu Klix Auto godine čitalaca mogu učestvovati svi, bez obzira na ograničenja nagradne igre. Također, svi učesnici u nagradnoj igri imaju priliku dobiti i vrijedne nagrade kompanije Petrol u vidu poklon bonova za gorivo, i to u vrijednosti od 200 i 100 KM.

Internet portal Klix.ba uz ove dvije nagrade u sklopu proglašenja automobila godine dodjeljuje i posebne nagrade po kategorijama, i to:

  • Klix Best Buy Auto godine gdje u izbor ulazi pet automobila za koje je utvrđeno da trenutno daju najbolji odnos uloženog i dobijenog na tržištu novih automobila u Bosni i Hercegovini.
  • Klix Sport Auto godine gdje u izbor ulaze isključivo sportski automobili koje su Klix Auto novinari imali priliku voziti i isprobati u prošloj godini te koji su dostupni u Bosni i Hercegovini.
  • Klix Offroad Auto godine gdje u izbor ulaze isključivo terenski automobili s pogonom na sve točkove, a koje su Klix Auto novinari imali priliku isprobati u protekloj godini.
  • Klix Privredni Auto godine gdje u izbor ulaze privredni i komercijalni automobili bez obzira na to da li je riječ o automobilima namijenjenim za prijevoz robe ili ljudi, a koje su Klix Auto novinari vozili i isprobali u prethodnoj godini.
  • Klix Auto Web godine gdje u izbor ulaze internet stranice automobilskih marki u Bosni i Hercegovini, gdje su primarni kriteriji dostupnost aktuelnih cjenovnika i konfiguratora, dok Klix.ba developeri i dizajneri donose finalnu odluku u pogledu dizajna i same upotrebljivosti stranice.

Lista svih kandidata za Klix Auto godine 2020: Renault Clio, Opel Corsa, Peugeot 2008, Peugeot 508, Peugeot 208, Citroen C5 Aircross, Mazda 3, Mazda CX30, Škoda Scala, BMW Serija 1, Ford Ranger Raptor, Ford Focus ST, Volvo S60, Honda Civic, Toyota RAV4, Toyota Supra, Toyota Corolla, Jeep Renegade, Jeep Wrangler Rubicon, KIA Ceed, KIA XCeed, Mercedes-Benz GLE Coupe, Mercedes-Benz B-Klasa, Mercedes-Benz V-Klasa, Citroen Berlingo, Porsche 911, Volkswagen T6.1, Volkswagen T-Cross, Volkswagen Golf VIII, SEAT Tarraco i Nissan LEAF.

Finalisti za nagradu Klix Auto godine 2020: BMW Serija 1

Citroen C5 Aircross KIA XCeed Mazda CX30 Mercedes-Benz B-Klasa Opel Corsa Peugeot 208 Renault Clio Škoda Scala Volkswagen Golf VIII

Izbor za nagradu Klix Auto godine 2019. počeo je 3. januara 2020. godine, kada je otvoreno i glasanje za čitaoce u okviru nagrade Klix Auto godine čitalaca. Svi koji su glasali mogu pratiti stanje glasova te nije moguće dva ili više puta glasati na anketi. Posljednji dan glasanja je 25. januar 2020. godine, dok će rezultati izbora žirija, kao i rezultati glasanja čitalaca biti objavljeni 30. januara 2020. godine. Također, tog dana bit će objavljeno i ime sretnog dobitnika nagrade Klix Auto godine 2020 na sedam dana te će u koordinaciji s predstavnicima marke, kao i s nagrađenim biti odlučeno o datumu preuzimanja nagrade.