Korejanci idalje napreduju
0

"Hyundai" najkvalitetniji, tvrdi "Auto Bild"

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-X.com
Foto: Sarajevo-X.com
Prema istraživanju priznatog njemačkog autočasopisa "Auto Bild" za 2010. godinu, "Hyundai" se istakao kao najkvalitetniji proizvođač automobila, čime je ovaj korejski proizvođač neočekivano iza sebe ostavio favorite za ovu titulu iz Japana i Njemačke.

Godišnji izvještaj o kvaliteti vozila prema "Auto Bildu", najvećem njemačkom autočasopisu, jeste jedan od najprestižnijih i najcjenjenijih izvještaja u svijetu. Izvještaj o kvaliteti, koji je prvi puta objavljen 2001. godine, sabire rezultate sedam različitih kriterija kao što su testovi izdržljivosti, ankete vlasnika automobila, u koje spada 25.000 pretplatnika "Auto Bilda", opozivi, izvještaji njemačkog TŰV-a, pritužbe vlasnika vozila "Auto Bildu", vrste garancija i kvalitetu servisa ovlaštenih partnera otkrivenu u tzv. mistery shopping testovima.

Svi ovi opsežni testovi provode se kako bi se dobila sveobuhvatna slika kvalitete na najvećem automobilskom tržištu Evrope. Na kraju, kvalitet "Hyundaija" pokazao je uzoran nivo u svim aspektima istraživanja, čime je ovaj proizvođač iza sebe ostavio i marke poput "Audija", "Toyote" i BMW-a, koje su glasile za očekivane favorite.

Izvještaj za 2010. godinu predstavlja najbolji rezultat "Hyundaija" u historiji i potvrđuje konstantni napredak ove marke, s obzirom da je prema istom izvještaju "Hyundai" u 2007. i 2009. godini zauzeo jedanaesto, odnosno peto mjesto.

Osim u Njemačkoj, Hyundai prikuplja vrijedne nagrade i u drugim dijelovima Evrope u kojima se ističe istraživanje britanskog magazina "Auto Express", u kojem je Hyundai i30 proglašen najboljim automobilom po pitanju zadovoljstva kupaca i pouzdanosti, te prema njihovoj ocjeni predstavlja "inteligentan izbor 2010.“