Novi rekord Hyundaija
0

Korejci udvostručili zaradu

Sarajevo-x.com
Prema polugodišnjem izvještaju kompanije "Hyundai Motor" za 2010. godinu, "Hyundai" je ukupno prodao 1.764.254 vozila, što predstavlja povećanje prodaje od 27 % u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Uz ove izuzetne prodajne rezultate "Hyundai“ je zabilježio i rekordnu zaradu koja je više nego udvostručena i iznosi 2,1 milijardu američkih dolara, dok je u istom periodu prošle godine "Hyundai“ zaradio znatno skromnijih 877 miliona američkih dolara. Ove uspjehe u "Hyundaiju" opravdaju velikim ulaganjem u kvalitetu svojih vozila, ali i promišljenom strategijom vođenja kompanije.

Ove prilično nevjerovatne rezultate "Hyundai“ je postigao, između ostalog, zahvaljujući velikom rastu prodaje na tržištima poput Kine i Indije. Također, "Hyundai“ bilježi rast prodaje i u SAD-u i Evropi. Velika zasluga svakako ide i na račun posljednjih "Hyundaijevih" noviteta, a to su Sonata i ix35, koji su odlično prihvaćeni na svim tržištima. S obzirom na to da je planirano lansiranje dodatnih noviteta u drugoj polovini 2010. godine, opravdana su visoka očekivanja od "Hyundaija" i u narednom periodu.

Hyundai je pokazao i na ovaj način da u teškim vremenima posjeduje jasnu viziju napretka i da je svijetla budućnost ispred kompanije. "Hyundai“ je danas četvrti najveći proizvođač automobila na svijetu, sa proizvodnim pogonima u Južnoj Koreji, Kini, Indiji, Turskoj, Sjevernoj Americi i Češkoj Republici.