{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hondin ekološki automobil stiže 2015. godine

21.11.2013. u 10:42
1
1
Hondin ekološki automobil stiže 2015. godine
1
Hondin ekološki automobil stiže 2015. godine
Japanski automobilski gigant Honda najavio je nova komercijalna vozila sa gorivnim ćelijama, koja će se u prodaji naći 2015. godine. Konkurencija na tržištu ekoloških automobila postaje sve oštrija, budući da je Toyota samo dan ranije najavila sličan automobil.
Honda je svoj novi model najavila na Tokyo Motor Showu, gdje su proizvođači prikazali svoje vizije ekoloških automobila. Ipak, ovaj ogranak tržišta još uvijek očekuje neki zaista popularan i prodavan model, budući da prodaja još uvijek zaostaje za predviđanjima industrije.

Prodaja novog Hondinog automobila počet će u Japanu i SAD-u 2015. godine, a nešto kasnije i u Evropi. Bit će zasnovan na konceptu FCEV, prikazanom na sajmu u Los Angelesu. Automobil bi trebao imati autonomiju od 480 kilometara, a rezervoar hidrogena u stanju je da napuni vozilo u roku od tri minute.

"Energija iz hidrogena je veoma efikasna i ekološki prihvatljiva", izjavio je Takanobu Ito, predsjednik Honde.

Automobili sa gorivnim ćelijama smatraju se svetim gralom ekoloških automobila, budući da ne emituju ništa osim vodenih isparenja, a pogoni ih obnovljivi hidrogen.

Ito je saopćio kako se Honda udružila sa Toshibom, kao proizvođačem gorivnih ćelija, te građevinskom kompanijom Sekisui House, kako bi izgradili sistem koji omogućava vozačima da u svom domu napune rezervoare hidrogena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: