U savršenom stanju
7

BMW M3 CSL iz 2003. godine je prešao manje od 5.000 kilometara

D. B.
Novi BMW M4 CSL ima sve potrebne "sastojke" da bude fantastičan automobil za vožnju, ali ostaje da se vidi da li će moći dostići veličinu legendarnog modela M3 CSL generacije E46.

M3 CSL se proizvodio između juna i decembra 2003. te ih je s proizvodne trake sišlo samo 1.383. Jedan od njih će biti prodan ovog mjeseca na aukciji kuće RM Sotheby's.

Riječ je o modelu M3 CSL lakiranom u sivu metalik boju, koji je proizveden 4. jula 2003. godine. Prvobitno je njegova destinacija bio Japan, a u konačnici je završio u Evropi. Posjeduje perače prednjih svjetala, parking senzore, brisače sa senzorima i Xenon prednja svjetla. Posebnu pažnju privlači kilometraža koja iznosi samo 4.698 km, a aktuelni vlasnik ga je dobro održavao. Zapravo, u posljednjih nekoliko godina je izložen kao muzejski primjerak.

Automobil je zaista u izvrsnom stanju, a to se odnosi i na eksterijer i na unutrašnjost. Sjedišta i upravljač su presvučeni Alcantarom.

M3 CSL je lakši za 110 kilograma od standardnog modela E46 M3, S54B32 6-cilindrični motor je dobio nove bregaste osovine i ventile, a snaga je povećana na 355 KS i 370 Nm obrtnog momenta.

Model se od standardnog razlikuje i po brojnim unikatnim karakteristima eksterijera uključujući redizajnirani prednju masku, stražnji difuzor, unikatne felge, aluminijsku haubu i karbonski krov.

Vezani članci