Po 120 primjeraka
2

Bentley započeo dugi oproštaj od W12 motora specijalnim verzijama svojih modela

D. B.
Kao što je već poznato, Bentley će prestati proizvoditi svoj 6,0-litarski W12 motor naredne godine, a kako bi obilježila više od dva desetljeća služenja, kompanija će proizvesti po 120 primjeraka modela Speed Edition 12 za Continental GT coupe i kabriolet, Flying Spur i Bentayga SUV.

Speed Edition 12 je baziran na Bentleyjevim specifikacijama Speed te donosi niz različitih dijelova s brojem 12 na njima, a oni uključuju oznake, pločice, sjedišta, prednje maske i pločice na motoru.

Pored toga, pažnja se posvećuje i detaljima, tako da će Speed Edition 12 uključivati i 22-inčni set crnih felgi uparenih sa srebrnim kočionim kliještima, a to je kombinacija koju nema nijedan drugi model. Također, Opalite zelena boja je specijalno pripremljena, ali je ponuđena samo kao opcija ukoliko se nekom ne sviđa.

Unutrašnjost krasi specijalni vez i konac, a sekvenca paljenja W12 motora urezana je u armaturnu ploču i predstavlja lijep detalj.

Pomenuti 6,0-litarski W12 motor je pokretao prvi novi model proizveden pod vlasništvom Volkswagen Grupe još 2003. godine, a od tada je prodano više od 100.000 jedinica. Iz Bentleyja tvrde da je riječ o "najuspješnijem 12-cilindričnom motoru moderne ere". Od tada je snaga povećana za 37 posto na 650 KS, a obrtni moment za 54 posto na 900 Nm.

Kupci specijalnih modela dobit će minijaturni W12 motor napravljen od aluminija.