Jedinstven događaj
5

Autoshow Week u Tuzli predstavit će 100 vozila poznatih svjetskih brendova

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš
Foto: Darko Zabuš
Bingo City Centar u Tuzli će u periodu od 11. do 15. oktobra ove godine biti domaćin drugog događaja Autoshow Week. Ova jedinstvena manifestacija će na jednom mjestu predstaviti više od 100 najnovijih modela vozila poznatih svjetskih brendova.

"Svi oni bitni u autoindustriji će pet dana provesti u Tuzli. Bit će predstavljeno više od 100 automobila, a svako će moći pronaći nešto za sebe. Od električnog automobila, preko porodičnog i malog gradskog, do onih najluksuznijih koji su pravljeni za poslovnu zajednicu", kazao je direktor Autoshow Weeka u Tuzli Zlatko Berbić.

Kako je istaknuto, ovaj događaj u Tuzlu neće donijeti samo salonsko prikazivanje automobila, već i predstavljanje pravaca u kojima ide svjetska autoindustrija.

"Između ostalog, razgovarat ćemo o hibridnim i električnim vozilima, a doći će i ljudi iz Elektroprivrede BiH koji će svima nama objasniti na koji način oni predviđaju budućnost u kojoj ćemo svi moći da učestvujemo pri punjenju samih tih vozila i načinima na koje će ta nova industrija da zaživi i na našim prostorima", naglasio je Berbić.

U okviru ove manifestacije bit će upriličene i aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (TK) u cilju prevencije automobilskih nesreća.

"Imat ćemo jedan izložbeni prostor u kojem ćemo u određenim vremenskim periodima prezentovati materijalno-tehnička sredstva koja koristimo u svakodnevnom radu, da bismo na neki način građanima i svima onima koji budu zainteresirani približili policijske poslove, a koji se odnose na sve vidove sigurnosti građana", pojasnio je Damir Hadžić, viši inspektor Uprave policije TK.

Također, bit će provedene i aktivnosti koje su vezane za sigurnost učenika prilikom odlaska i dolaska u školu.

"Drago nam je što su Bingo City Centar organizatori prepoznali kao mjesto gdje se ovakav spektakularan događaj može organizovati. Sigurni smo da će posjetitelji iz čitave regije, ali i šire, dolaziti u ovaj centar upravo zbog Autoshow Weeka. Tih pet dana vjerujem da ćemo biti u centru pažnje te da će doći mnogi da pogledaju možda i svoje nove ljubimce i da zapravo vide šta se to dešava danas u autoindustriji", kazala je direktorica Bingo City Centra u Tuzli Lidija Tomić.