Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rat bi se desio svakako. Atentat je samo bio dobar izgovor.
Scena je vec bila pripremljena, atentat je samo bio okidac.
u Bosni je rat svakih 30-50god
Kao fol to je povod za rat. Pa rat se sprema 10 godina. Ovu historiju što mi učimo, možemo okačit mačku o rep.
jasta bi
Podloga za himnu BiH je ''posudjena'' iz serije Animal House iz 1978 i potom dinomerlin metodologijom servirana i prodata kao frišak proizvod. Poruka je jasna. Onim koji su vam je nametnuli da se dobro nagu*ite. A da, Princip je bio terorista. I Gavrilo isto.
Ne bi Lojka nikakav rat spriječio da je nastavio voziti pogrešnom ulicom. Austrija je predosjećala svoj pad i tražila je bilo kakav povod za rat. Da nije bilo atentata, bilo bi nešto drugo kao izgovor za početak rata.
Et i sad pitaju sto ovi pod rotacijom gaze pjesake i proljecu na crveno pa da se nebi atentat desio jarane posle da se zarati i belaj.
Srpski nacionalizam i ekspanzionizam bili su (a i još su) najdublje remetilačke sile u Evropi, izazvali su prvi svjetski rat radi Bosne i ekspanzionističke politike Smrdije koja se nije mogla pomiriti sa Austrougarskom aneksijom Bosne. Drugi svijetski rat je izbio radi nepravednog mira I ekonomskog bacanja na koljena Nijemačke. Znači direktno I indirektno agresivna imperijalistička politika male Smrdije kriva je za smrt preko 60 miliona ljudi.
Da je vozac promijenio tok historije toga vjerovatno nebi bio ni svjestan tako da ga niko nebi ni spominjao.
Profesor povijesti nas je maltretirao forsiranjem da naucimo razliku izmedju "povoda" i "uzroka" WWI. Tada nisam razumjela tu njegovu opsesiju, tek godinama kasnije sam shvatila sta nam je pokusavao utuviti u glavu. 😄
Ovaj osjećao krivnju, a šta je sa onima koji su imali hiljade vojnika u okolini Sarajeva. Koji su pustili lokalnu policiju da čuva FF, a nije ih bilo ni 50 ukupno. Iako su iz Srbije zvanično dobili upozorenje vezano za atentat. Iako je širom AU već bilo nekoliko atentata prije toga, uspješnih ili ne.
Prije 100 godina velika vecina naroda bi ispljuvala ovaj tekst. Ne mijenjajte historiju i poslusajte Safeta! https://youtu.be/pv2tnfvobVc
Atentator je bio Srbin, to je jako bitno da se naglasi. Ko će drugi biti.. 🤣🤣🤣
Vidi Srba što se bune da atentator nije bio plaćenik Srpskog Cara. Hoćete li ista priznati da je istina? Samo kažem..
Vise ovakvih clanska a manje zute stampe pls
Sve srpska svinjarija
Klošar gavrilo.
Rat bi bio, samo drugi povod. U historiji se ucilo razlika izmedu razloga i povoda.