Podsjetio ga na prošlost
72

Žuljević: Gratz je bio ključni glas za usvajanje Zakona o radu koji je radnike pretvorio u robove

F. H.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Aner Žuljević, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, osvrnuo se na današnju izjavu zastupnika Demokratske fronte Dennisa Gratza.
"Već mjesecima gledam i slušam lažnog moralistu Denisa Gratza kako se pokušava politički rehabilitirati neselektivnom militantnom medijskom agresivnošću, valjda vjerujući kako se zaboravilo da je upravo on bio 50. ključni glas za usvajanje Zakona o radu Fadila Novalića, koji je radnike pretvorio u robove", poručio je Žuljević.

Naveo je da bi Gratz "kao nekadašnja marioneta", morao znati da postoje "ljudi koji se ne mogu kupiti prljavim političkim novcem i da to što bivša vlast zove izdajnicima, to u svim normalnim demokratskim društvima se naziva patriotima".

"Sve oko Gratza je godinama u politici naopako, usiljeno, neosmišljeno i kratkovidno, ali nažalost pogubno za radnike koje upravo zbog njegovog glasa danas poslodavac može iznajmljivati kao rent-a-car auto na mjesec dana", kazao je Žuljević.

Istakao je da će Gratz u historiji bh. politike ostati zapisan kao direktni saučesnik egzodusa pet stotina hiljada ljudi, koji su bježeći od robovskog zakona svoju sreću odlučili tražiti u zemljama EU.

"Na kraju, u ovoj zemlji dolaskom nove Vlade ne treba klonuti niko duhom, osim lopova i kriminalaca koji su navikli servisirati tajkune tenderima kroz javna preduzeća, jer toga više neće biti. Mi ćemo sve učiniti da popravimo Gratzove greške i izmijenimo Zakon o radu i vratimo dostojanstvo radnicima, a nadam se da će tada imati priliku da glasanjem u Parlamentu ne bude na tajkunskoj strani, kao što je nekad bio", zaključio je Žuljević.