Osumnjičeni priveden
50

Ukrajinci koje je u Njemačkoj usmrtio Rus bili su vojnici na liječenju

S. M.
Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine potvrdilo je informaciju da su dvojica ubijenih Ukrajinaca u Njemačkoj vojnici na liječenju u Bavarskoj nakon ranjavanja u zoni borbenih dejstava.

Dvostruko ubistvo visokog profila počinjeno je 27. aprila u gradu Murnau-am-Staffelsee, gdje su dva Ukrajinca starosti 37 i 23 godine pronađena na prostoru tržnog centra sa smrtonosnim ubodnim ranama.

"Prvi izvještaji govore da su preminuli građani bili vojnici na medicinskoj rehabilitaciji u Njemačkoj. Ukrajinski konzuli preciziraju jedinice u kojima su žrtve služile i stupaju u kontakt sa njihovim porodicama", navodi se.

Diplomate su potvrdile i da je Rus osumnjičen za ovo ubistvo priveden, piše Ukrajinska Pravda.

Pres služba ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova dodala je da je ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba naredio da se obrati posebna pažnja na slučaj i "ostane u stalnom kontaktu s njemačkim policijskim snagama kako bi ubica bio kažnjen u najvećoj mjeri zakona".

On je također izrazio zahvalnost njemačkim organima za provođenje zakona na brzom hapšenju osumnjičenog.

Izveštaj o dvojici teško povređenih muškaraca u Murnauu primljen je oko 17:20, 27. aprila. Do dolaska hitne pomoći jedan muškarac je preminuo. Drugi muškarac, koji je također zadobio teške povrede, ubrzo je preminuo u bolnici. Rus (57) osumnjičen za ubistvo uhapšen je u gradu Murnau u Njemačkoj.