Tenzije u SDP-u Mostar
20

Nakon optužbi unutar SDP-a Aner Žuljević poručio: Nevažno je ko je kome prijateljica, a ko je kome brat

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Nakon što je lider mostarskog SDP-a Arman Zalihić podnio neopozivu ostavku na tu funkciju i iznio žestoke optužne protiv stranačkih kolega, oglasio se član Predsjedništva SDP-a Aner Žuljević koji je među prozvanima, te kazao kako je "nevažno ko je kome prijateljica, a ko je kome brat".
"Nemam namjeru da polemiziram sa narcisoidnim tipovima, niti bih odgovarao na laži i objede, da nije u pitanju zaštita žena u SDP na koje se 'predsjednik u ostavci' frajerski obrušio", naveo je Žuljević u svojoj reakciji.

On je naglasio da je politika tiski sport te istaknuo, "izborni rezultati i samohvalisanje mi nisu običaj, niti će ikada postati."

"To ostavljam njemu, najvećem magu kadrovske i svake druge politike! Za razliku od njega, svi moji politički rezultati zadnjih 20 godina nisu samo moji isključivo, nego svih članova SDP i svih onih koji to nisu, a prepoznali su da kao tim radimo dobar posao.Niko nije važniji od SDP, jer svaka individualnost u politici treba da se zbraja kako bi iskoračila u borbu za zajedničke vrijednosti i interese onih koji su nam dali povjerenje", naveo je Žuljević.

Također je naglasio da građani trebaju odlučnu i zdravu alternativu.

"Nije sramota izgubiti izbore. Sramota je izgubiti obraz i postati u ponašanju isti oni protiv kojih se borite Solidarnost, jednakost i pravda su ključne vrijednosti politika SDP BiH. One traže odricanje od mnogih oholosti i izazova moći politike da bi ste ostali vjerodostojni i kredibilni", naglasio je Žuljević.

Podsjetio je da se "povjerenje građana teško stječe, a gubi za jedan dan".

"Naši članovi i njihove porodice su godinama trpjeli zbog demonstracije sile vlasti i mi smo dužni da im ponašanjem kao vlast dokažemo da to nije bila uzaludna patnja. Politika je ozbiljan i težak posao ako ste odgovorni i posvećeni, a sve druge neslavne etikete politike su kreirali političari svojim sramotnim ponašanjem. Poniznost i služenje su osnovne vrijednosti koje političar mora svakim danom dokazivati, nekad i na štetu sebe i svoje porodice", istaknuo je Žuljević.

Objavio je i odluka Predsjedništva, u kojoj su potpredsjednica partije, svi vijećnici, predsjednik u ostavci, clan predsjedništva, višegodišnji predsjednik GO SDP Mostar, imenovani članovi, navodeći kako je cilj pošteno i iskreno obavještavanje javnosti.

"Ko je kome najbolja prijateljica, a ko kome brat, nevažno je dok smo svi u istoj zajedničkoj vjeri kako smo jedna velika porodica u kojoj je jednakost vrijednost koja se životom brani", zaključio je Žuljević.