Svijet
2

Zapaljivi komentari TV voditelja: Rusija bi Ameriku mogla pretvoriti u prašinu

Klix.ba
Televizijski voditelj ruske državne televizije Rossiya 1 u vijestima u udarnom terminu davao je zapaljive opaske prijeteći Sjedinjenim Američkim Državama.

Dmitri Kiseljov, jedna od najpopularnijih ličnosti na ovoj televiziji, poručio je da bi Rusija mogla SAD pretvoriti u "radioaktivnu prašinu".

"Rusija je jedina država na svijetu koja je realno u stanju da SAD pretvori u radioaktivni pepeo", kazao je Kiseljov stojeći ispred ekrana sa ogromnim oblakom dima nastalog od nuklearne eksplozije. Komentare je davao uoči glasanja Krimljana na referendumu.

"I sami Amerikanci smatraju Putina jačim liderom od Obame", dodao je.

"Zašto, na kraju krajeva, Obama stalno zove Putina telefonom i satima sa njim razgovara?", pitao je ruski voditelj sugerišući da Obama dobija sijede vlasi jer se brine zbog ruskih nuklearnih kapaciteta.

"Čak i kad bi se izgubio kontakt s ljudima na komandnim pozicijama nakon neprijateljskog atomskog napada, naš sistem bi automatski ispalio projektile u pravom smjeru", dodao je voditelj.

Kiseljev je prethodno izazvao kontroverze kada je pozivao na bolje zakone protiv homoseksualaca govoreći da bi im trebalo zabraniti da doniraju krv, spermu i organe.

Stanovnici Krima jučer su sa 93 posto glasova za odabrali pripajanje Rusiji. Zvanični Kiev ne planira prihvatiti ove rezultate.