Grčki ministar Drucas
0
"Zapadni Balkan do 2014. u Uniji"
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zapamtite, cilj Butmirskog dogovora je stvaranje nove Palestine u Europi. Prvo je Srebrenica bila \"safe zone\", pa je onda bilo da ce BIH do 2010 uci u EU, itd, itd, tipicni eu nacin da zamazuju oci svojim planovima. Glavni cilj eu politicara je razjedinjenje bosne i hercegovine u 3 dijela, bosnjacki, hrvatski i srbski. kad se to desi, onda ce oba osim bosnjackog odmah uci u eu. Nikad Turska ni Bosna ovakva kakva je danas nece uci u EU.
Belgijska zastupnica Veronik de Kajzer (Veronique de Kaiser) pitala ga je zašto Srbija nije usvojila rezoluciju kojom 11. juli proglašava Danom sjećanja na genocid u Srebrenici, ali Jeremić se nije udostojio ni da odgovori. Kosovsku vlast usporedio je s Miloševićevom, poredeći Srbe u sadašnjoj vlasti Kosova s \"Miloševićevim Srbima\". U četniku proradio instikt pa vrijeđao Tursku Jeremić je tokom istupa uputio uvrede i na račun Turske, iako je turski predsjednik Abdulah Gul (Abdullah) samo prije nekoliko dana posjetio Beograd. Jeremić je govoreći o skorom ulasku Hrvatske u EU, rekao da su \"Srbi bili 500 godina pod Turcima\" i da \"ne želi da opet bude u čekaonici s Turskom\". - To nije dobra poruka onima koji su toliko vremena bili pod Turcima - ispalio je pred šokiranim članovima Parlamenta EU. @Eto kak su nama i dalje KRVOLOCNI jeremic i tadic NAJVECI neprijatelji! DOKAZ da su ONI ti koji i dalje UNISTAVAJU i BLOKIRAJU planski i kukaviclukom!BiH4EVER!
Beogradska diplomatija, i dalje na fonu ideja SANU-a i politike Slobodana Miloševića, ciljano se obratila holandskoj zastupnici Int Veld, koja je potpredsjednica LIBE komiteta, direktno zaduženog za pitanja viza. No, afera je isplivala u javnost na Jeremićevom saslušanju pred Parlamentom. Ladford je Jeremića optužila za neiskrenost, a lobiranje istakla kao \"dokaz da Srbija ima egoističan pristup i da nije iskrena kada govori o regionalnoj saradnji\". Ladford je, kako se može vidjeti iz prepiske mailovima, zbog Pekićevog lobiranja protestirala i kod Ministarstva vanjskih poslova u Beogradu. S druge strane, Jeremićev istup u EP-u, obilovao je diplomatskim gafovima i izazvao je pravu buru. Šef srbijanske diplomatije našao se na udaru teških pitanja članova EP-a o Kosovu, Ratku Mladiću i Srebrenici.(1)nastavak
http://en.wikipedia.org/wiki/Istanbul_Pogrom
cudo da nikad bracu turke ne nazovete genocidasima, evo primjer sta su Grcima napravili: Forcible resettlement of approximately 1.5 million Greeks from Anatolia and East Thrace and of half a million Turks from all of Greece except for Western Thrace. After years of persecution (e.g. the Istanbul Pogrom), in 1955, fewer than 10,000 Greeks still lived in Turkey, and the Greek Orthodox population in Istanbul, as of 2006, is estimated at just around 5,000.
\"\"\"Ovim putem mogu da se sprovedu neophodne reforme u Turskoj, koje će je učiniti zaista demokratskom državom, u kojoj su učvršćene demokratske institucije, u kojoj se ljudska i manjinska prava potpuno poštuju i u kojoj će uloga vojske biti drugačija nego do sada, te državom koja njeguje dobrosusjedske odnose i poštuje teritorijalni suverenitet susjeda i konačno bude spremna za rješavanja pitanja Kipra. To su sve teme koje su na stolu\", rekao je šef grčke diplomatije.\"\"\" @TESKO nama ako ce nam grci odlucit o BUDUCNOSTI?mislite sa smo ZABORAVILI kak ste klali silovali,palili sa svojom krvolocnom bratijom srbskim zvjerima po Bosni i Hercegovini a sto se tice \"fasizma\" do juce STE BILI CISTI fasizam i RASIZAM(rasizam i dan danas)neg ZASTO ste toliko BOLESNO fasisticko orijentiasani,dal zato sto ste potomci pedofislke Platonove filozofije pederluka pa vam Turci ne pasu? BiH4EVER!
definitivno