Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
DOMOVINA CUVARA LOGORA
@ nadimak JUZNI SLOVENI SU NASELILI BALKANSKO POLUOSTRVO DAKLE I PODRUCIJA DANASNJE BOSNE I HERCEGOVINE U 7. VIJEKU . NE TREBA BITI PUNO PAMETAN A NITI SKOLOVAN PA DA BI SE SKONTALO DA SU NEKOGA NA TIM PROSTORIMA I ZATEKLI .
Gdje li ce mu dusa-bas me interesuje?
Nijemci u Srbiji se nisu naseljavali tokom i poslije prvog svjetskog rata, nego njihovo prisustvo datira od ranije 17 i 18 vijek. Najviše ih je bilo na području Vojvodine odnosno Banata. Nasljavali su se najviše za vrijeme vladavine carice Marije Terezije. Bili su poznati kao vrsne zanatlije i vrijedni poljeprivrednici, a potomak tih Nijemaca je bio i čuveni inustrijalac Đorđe Vajfert. Bioje još poznat kao pivar poznato Vajfertovo pivo i kao strastveni sakupljač rimskog i vizantijskog novca. Eto toliko o Nijemcima na tim prostorima.
ODIN, Evo ja cu ti objasniti.....Pre pocetka drugog svetskog rata u Severnoj Srbiji je ziveo veliki broj Folksdijcera, Nemaca koji su naseljeni u te krajeve tokom i nakon zavrsetka prvog svetskog rata. Ti Nemci su se odazvali na poziv Hitlerove Nemacke za odbranu \'fatherland\'-a. Eto, lepo sam ti objasnio, zar nisam? Nije tesko za shvatiti, pa cak i za tebe. Nego hajde ti sada ODIN-e objasni ti meni kako su se muslimani pojavili u BiH.
\"Umro bivši čuvar u nacističkim logorima protjeran iz SAD-a\" Jao recenice. Moram priznati da su FENA i SRNA za nivo losiji od sa-xa. Pravopis, stil, sklop recenice...zalosno.
RODJEN U SRBIJI ? CUDI ME , ODKUD NJIMA TAKVI ?
Rođen u Srbiji......ma jelte bas smo iznenadjeni.
Stara fora, Artuković stajl.