Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Islamu postoji jedna vrsta robovlasništva.Robovi i ropkinje se najčešče mogu zarobiti u ratu. Mogu se prodavat,kupovat,a najplemenitije ih je oslobađati posebno ako su muslimani.(primili islam dok su bili robovi). Sa ropkinjama se može stupiti u sexualne odnose. Robovlaništvo u Islamu je veča sloboda od današnje \"kršćanske slobode\". Kome se nesviđa nek ostane ka\'fir.Ova vjera nije došla da ugodi strastima,nego da zavlada planetom i postavi standarde.
@OSTOJA A gdje si to osto u g.o,v.n. ima? pa dobro to si i htio vozd sve repa poklepa a ti nazad u sumu hahaha
@patriot-svaka ti rijec zlatna! :-)
George Washington prvi predsjednik USA je bio NAJVEČI ROBOVLASNIK u to vrijeme... Robovi su oslobođeni tek poslije smrti njegove žene.... (umrla poslije njega)
Ako si zaposlen a ne dobijas platu mjesecima, da li je to robovlasnistvo? Zasto niko u Bosni ne pokrene to pitanje i da se vidi da li je to ustavno da se ne placaju radnici? Ako se ispostavi da je robovlasnistvo onda se boriti protiv tog drustvenog uredjenja u zemlji.
e ovako ovim gore ostojama i ampakima preporucuje da prouce islam ako bas hoce da pricaju o njemu i da islam je prva religija u kojo je ropstvo zabranjeno:) tako da to vase ortodoxno izmisljeno smece se ne moze ni porediti sa islamom:))) mislim ako znate da čitate jer sam cuo da vas samo uce nekim usmenim predanjima i bajkama uz gusle gdje vam pricaju o ratu sa vasim pradedjovima turcima:))) e sad ko ono proda vjeru za veceru i koga ono grci pokrstise ko paščad na balkanu jeli ampak-papak:)))
Muhammed a.s. nije imao ni jednog roba,muslimani su otkupljivali robove i oslobadjali ih,u vrijeme kad su arapi zensku djecu zivu zakopavali u pijesak,islam je sve to promijenio. zato ne pisi gluposti
svagdi je tesko pogledajte kako je nama u njemackoj :) http://www.bubni.com/teska_vremena_kod_nas_u_njemackoj/
Neka tebe tretiraju ko njih g.n.j.ido licemjerska.. da je bila kakva katolicka drzava sad bi slinio ko kakvo scene. Al posto je m.u.slIMANSKA onda oni tretiraju robove kao ljude. MARS
sta reci.. muslimanska zemlja
@OSTOJA Ovi robovi su bar tretirani kao ljudi. Robove koje je srpska voska nahvatala i drzala po konclogorima u Bosni mogla je samo sanjati ovakve uslove robovanja.
\"Rob Yebawa sam sebe..\" HAHAHAHAHAHA xD
I JA BIH VOLIO JEDNOG :D ..iako znam da to nije ljudski ali lakse danas doci do roba nego do robota .
\"Rob Yebawa sam sebe ... \" ?! ... realno i istinito, barem u ovom slučaju ... lol
PA BRATE MENE LOZI DA SAM ROB ZENI ON O U SEKSUALNOM SMISLU, I TO JE TABU TEMA ALI OVO........MA MISLIO SAM DA SAM JA BOLESTAN, ALI STO SU OVI BOLESNI OOOOOJJJJJJ PA JA SAM DOBAR