Filipini
0

Ubicu devet ljudi pronašli uz pomoć Facebooka

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Filipinska policija saopštila je danas da je pomoću internet stranice za druženje Facebook izgrađen slučaj protiv Filipinca Marka Dizona osumnjičenog za ubistvo devet ljudi, uključujući i tri strana državljana.

Policijski inspektor Joel Mariano rekao je da su pomoću njegovog profila na Facebooku najmanje dva očevica pozitivno identifikovala osumnjičenog kao osobu viđenu na mjestu zločina.

Facebook nam je pomogao da od pojedinih očevidaca dobijemo pozitivnu identifikaciju osumnjičenog. Mislim da sada imamo čvrst slučaj protiv osumnjičenog", rekao je Marijano.

Prema njegovim riječima, kompjuterski tehničar Mark Dizon (28) uhapšen je u gradu San Fernandino u provinciji La Union udaljenoj oko 225 kilometara od Manile.

On je dodao da je Dizonov otac namamio osumnjičenog da se sastanu na javnom mjestu, gdje ga je poolicija uhapsila.

Dizon je navodno u proteklih dvije sedmice u susjednoj provinciji Pampanga ubio šest Filipinaca, Amerikanca, Kanađanina i Britanca.

Osumnjičeni, koji je iz bogatije porodice u Pampangi, negira optužbe.
Njegov ubilački pohod započeo je 12. jula kada su Kanađanin Geoffrey Alan Bennun (60) i njegova djevojka Filipinka ubijeni hicima iz vatrenog oružja u hotelskoj sobi.

Britanac James Bolton Porter (51) i njegova djevojka ubijeni su 16. jula unutar njihove hotelske sobe.

Tokom protekle sedmice američki državljanin Albert Michel (70) njegova supruga i tri Filipinca ubijeni su unutar njihove kuće.

Policija je saopštila da se na snimku nadzornih video kamera iz jedne od zalagaonica vidi osumnjičeni kako nosi stvari, uključujući i laptop, jedne od žrtava.

Radnik obezbjeđenja identifikovao je Dizona kao lice koje je video kako napušta Michelovu kuću u vrijeme ubistva.

Istražioci navode da je osumnjičeni navodno koristio isti pištolj u ubistvima.