Ubijen i napadač
0

U pucnjavi u Charoltteu u SAD ubijena četiri policajca, a četiri ranjena

F. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Četiri policajca ubijena su u pucnjavi dok su pokušavali uručiti nalog u kući u Charlotteu u Sjevernoj Karolini, uključujući jednog zamjenika američkog maršala i dva oficira lokalne operativne jedinice, kažu vlasti.

Tokom incidenta upucano je ukupno osam policajaca, rekao je šef policije Charlotte-Mecklenburga Johnny Jennings na konferenciji za novinare u ponedjeljak navečer. Pucnjavu je opisao kao "najtragičniju" u kojoj je sudjelovao u svojoj 32-godišnjoj karijeri u policiji.

Pucnjava se odigrala u bloku 5000 Galway Drivea dok su članovi američke Operativne grupe za bjegunce uručivali nalog zbog posjedovanja vatrenog oružja.

Policajci su dočekani pucnjavom iz "puške velike snage" i uzvratili su vatru, usmrtivši osumnjičenika u prednjem dvorištu kuće. Jennings je rekao da je operativna grupa tom osumnjičeniku uručila nalog.

"Dok su se policajci približili, primili su dodatnu vatru iz rezidencije", rekao je načelnik policije.

Trojica pripadnika šerifske jedinice su ubijena, rekao je Jennings. U izjavi za CNN, US Marshals Service potvrdila je da je jedan od mrtvih bio zamjenik američkog maršala.

Dvojica ubijenih policajaca, Sam Poloche i Alden Elliott, radili su za državni Odjel za zatvor za odrasle, prema Toddu Isheeju, tajniku odjela. Obojica su bili 14-godišnji veterani odjela dodijeljeni operativnoj grupi. Poloche iza sebe ostavlja ženu i dvoje djece. Elliott iza sebe ostavlja ženu i jedno dijete.

Četiri policajca Charlotte-Mecklenburga također su upucana, uključujući jednog u kritičnom stanju, koji se "bori za život" u bolnici, rekao je Jennings. Ostali policajci su u stabilnom stanju, rekao je.

SAD