Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cijelo vrijeme gledam kako retardi govore da je rusija druga sila, a gledam sposobnost koju moroko moze prevazici :D Pored Amerike, Turska je druga.
pored amerike je : britanija, francuska, pa tek onda rusija turska itd, naravno tu je i kina kao druga svjetska sila, ali ako pricamo o konvencionalnom naoruzanju onda je rusija tek neka 4. sila. Tu je i poljska koja ulazi u top 5
USA KINA UK FRANCUSKA RUSIJA TURSKA
Jos jedna “sila” napravila kopiju F22 raptora
Pitam se gdje je bila ta turska kad nam je najteže bilo. Ni danas za nas ne znaju
Oni poznaju svoje prijatelje izdaleka, druže, ti nisi taj ni tvoji bližnji ni jos 50% komunistickih bosnjaka
Svaka čast! Turska vojna i avio industrija je mnogo napredovala u zadnjih 30 godina pogotovo u zadnjih 10. Jedna od 3 zemlje koja proizvodi svoje F-16 avione, jedna od orginalnih proizvođača F-35. Imaju znanje i tehnologiju a Ameri su već poslali svoje motore za prototipove. Turkish Aerospace Industries (TAI) and BAE System i Rolls Royce rade na drugim motorima a TAI radi na svom orginalnom motoru.
Bit će ovo dobar avion za njihove potrebe a i za izvoz zemljama NATO saveza koje ne žele da plaćaju velike cijene za F-35.
Srbija da kupi ove krntije da se ima rokati za vojne vjezbe
Svu skalameriju koju je Srbija skupila sa konca i konopca bi ova dva aviona pozobala za doručak. U jednom - najviše dva naleta, što bi rekao Aca Dramoser.
Ovo Igla ruši bez problema...
Izvanredan uspjeh. Čestit
He esnTurke, nikad nista dobrog oni nama u BiH niti su donijeli niti ce donijeti koliko god se mi bratimili s njima. Vise oni ulazu i pomazu preko Drine.
Posaljite nekoliko patuljku da direktno osjeti na svojoj čelavici efikasnost masina za uništavanje degenerika
Ispade da se o ovom avionu vise raduje raja u BiH nego u Turskoj. Njihove novine gledaju na sve puno realnije. Čak pišu da su ovi stari migovi koje daje poljska ukrajini bolji nego ova 5ta generacija, a da se za četvrtu i ne zna
Pa ovo je još model za testiranje. Daleko je to od funkcionalnog modela. Možda za nekih pet godina. Turska ima problema s tenkovskim motorom koji je SFRJ i to u BiH proizvodila, prije 40 godina... Ali da ide glatko i preskoče par generacija aviona... Izbori u Turskoj...
Što i ti možeš sr.ati to je čudo jedno. Kakav hejter 😂😂😂😂😂😂
Prave i fiat i reno, ali se kupuju ovi iz eu
Nek je sa srecom
To sad pred izbore leti a ne leti... Na zadnjim je prezentirao i najavio proizvodnju auta... Ali svemu dođe kraj. Rat protiv Irana i Rusije u Siriji je izgubio... Sa najavama se nemože dalje. I Turska inženjerska komora za geologiju je najavila da će doći do zemljotresa i čak poslala pismeno upozorenje upravo ovom avionskom predsjedniku, i nije se reagovalo. Tako da su izraelci i Ukrajinci bili brže na terenu nego Turci
@ Geleck ....komora za geologiju je najavila da će doći do zemljotresa.... hahahaha pa oni ako su to uradili prvi su u svijetu da su to uspjeli usicati. Jel ti kontas neke stvari? Ili samo zutu stampu citas? Papir trpi sve.
Kina i Turska samo prave loše kopije, to može pomoći protiv kurda sa štapovima, za razvijene zemlje to nije nikakva opasnost.
F22 za siromašne
Kažu ljubomorni ne valja Erdogan :)