Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ee ne bi tamo živio (mislim u Australiji uopšte) za ne znam ti kakve pare !! Prvo, zbog udaljenosti, drugo, puna opasnih i otrovnih životinja, na svakom koraku, i na kopnu i u moru (pauci, zmije, kazuari, krokodili, ajkule), treće, zbog nepodnošljivih vrućina (dosta mi ih u Mostaru, a ne tamo) 😃, a u nekim područjima je i vlaga, tako da ne znaš šta je gore....itd. ima još razloga, al da ne nabrajam dalje, ovo su glavni, po meni !!!
Mostar je (barem ljeti) puno topliji nego Sydney i Melbourne. U Sydneyu je velo umjerena i prijatna klima. Temperatura bude preko 30 stepeni samo nekoliko dana svako ljeto. Maksimalna obično bude 20-28 a zimi oko 15-22. I većina ljudi prožive čitav život da nikad ne naidju na otrovnu ili opasnu životinju. Za to bi morao ići gore u tropske krajeve ili pustinju
vecina australije je prekrivena pustinjama i slabo je taj kontinenet naseljen svega 20 miliona stanovnika
Jah eto ne znamo 🤣🤣🤣
*26 miliona
Obećana zemlja.
Trebal im stanovnika, radnika, pitam za prijatelja, ups🤭, za sebe😁😁😁
samo bi usluzivali druge servilni
Da je kako postat auzi🤣🤣🤣
dva grada pola stanovništva 5.8 + 5.8 =11.6 a ima 12 miliona Tako će FBiH SA +TZ
Melbourne najveći grad, a Perth najugodniji grad za život u Australiji.
Ovo prvo je tačno a ovo drugo je subjektivno. Po mnogim kriterijima Brisbane je najbolji grad za lagodan zivot, mada ne sumnjam da je i Perth odličan grad.
Perth je dosadan i suviše izolovan. Melbourne je objektivno najkulturniji i najinteresantniji od glavnih gradova, al je Sydney daleko najljepši i još uvijek najveći. Taj Melton koji sad računaju kao dio Melbourna je selendra 2 sata od grada
Australiju sada vecinski naseljavaju indijci, kinezi, filipinci, indonezani..
Sidnej je i kontinent... Nema se tu šta uspoređivati