Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SVE ... i svi nacionalisti nabiju tebe na kuraci izdrkaju ti u usta konju jedan glupi
SVE NACIONALISTE NABIJEM NA KURAC.
Karla okreni se babi i reci mu fuj jer ste vi gledali i uzivali gledajuci kako muslimani ginu. Pun mi je kurac prica ima i finih srba. Jedan od deset hiljada ih osto u sarajevu dok mu je ostatak rodbine gazio nas sa pala. Sad im mi trebamo oprostit. Ne treba ni oprostit ni zaboravit. Neka krepaju i svi rusi sto ubijaju nevine Cecence a i svi Cecenski teroristi sto ubijaju nevine Ruse. Samo kod vas Srba je to jednostavno. Niko od vas nije nevin da se nesto mora birat kad se treba klevetat.
Karla okreni se babi i reci mu fuj jer ste vi gledali i uzivali gledajuci kako muslimani ginu. Pun mi je kurac prica ima i finih srba. Jedan od deset hiljada ih osto u sarajevu dok mu je ostatak rodbine gazio nas sa pala. Sad im mi trebamo oprostit. Ne treba ni oprostit ni zaboravit. Neka krepaju i svi rusi sto ubijaju nevine Cecence a i svi Cecenski teroristi sto ubijaju nevine Ruse. Samo kod vas Srba je to jednostavno. Niko od vas nije nevin da se nesto mora birat kad se treba klevetat.
jadna moja bosanska jezika.
SD-6
Optimistična najava predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejmana Tihića iz Islamabada kako nam braća neće uskoro tražiti početak vraćanja ratnog pakistanskog zajma teškog 20 milijuna dolara, koji je u međuvremenu s kamatama porastao na 32 milijuna, zabrinuo je većinu građana Bosne i Hercegovine te nagovijestio kako nas za vrijeme svakog posjeta visokog izaslanstva nekoj od islamskih zemalja može očekivati slično iznenađenje. Ratna Vlada u Sarajevu, koju je predvodio pokojni Alija Izetbegović, a vrlo često su asistirali Haris Silajdžić i Hasan Čengić, koji su posve slučajno najbogatiji kod Bošnjaka, zadužili su ovu zemlju za stotine milijuna maraka ili dolara koji su otišli u nepoznatom smjeru. Po podacima obavještajne zajednice i Svjetske banke, tijekom rata i poslije njega uzeto je više desetaka zajmova za koje se ne zna kamo su usmjeravani. Dostupni podaci obavještajne zajednice u BiH i dosadašnji medijski navodi dovoljni su za najmanje 20-ak kaznenih prijava. Niti jedna, međutim, nije podignuta protiv onih zbog kojih će generacije morati vraćati povoljne kredite, poput posljednjeg pakistanskog, koji je Silajdžić raspodijelio po vrlo sumnjivim okolnostima. U prikupljanju zajmova i pomoći iz islamskih zemalja najznačajniju ulogu imala je organizacija TWRA (Third World Releif Service) koju je vodio Fatih Al Hassanein, vrlo blizak Hasanu Čengiću i pokojnom Izetbegoviću, ali i mreži Osame bin Ladena. Po navodima obavještajne zajednice, Izetbegovićev posrednik, ministar vanjskih poslova BiH Haris Silajdžić, u listopadu 1992. godine posjetio je Die Erste Osterreich Bank u Beču, preko koje je prebacivan najveći iznos novca islamskih zemalja. Silajdžić je tada istaknuo kako "... gospodin Hassanein ima kredibilitet financijskog predstavnika opsjednute Bosne i Hercegovine". Pokojni Alija Izetbegović u 1993. godini napisao je pismo kojim je još jednom austrijskoj banci potvrđeno da taj Sudanac ima puno povjerenje bosanskohercegovačkih vlasti. Suradnja je započela civilnim projektima poput otvaranja farme pilića, osnivanjem novinske agencije, osnivanjem tvornice konfekcije... Novac je pristizao iz Irana, Sudana, Saudijske Arabije, Pakistana, Bruneja i Malezije. "Među donatorima je bio i Osama bin Laden", navodi obavještajna zajednica u BiH. Za razliku od toga, u Sarajevu se vodi sudski proces protiv Ante Jelavića i ostalih koji su usmjeravali novac Republike Hrvatske koji, istaknimo, nije kredit i koji nitko neće morati vraćati susjednoj nam republici. Najmanje što aktualne vlasti u Sarajevu, prije svega hrvatski i srpski predstavnici, moraju zatražiti, je provjera utroška zajmova ili pak da braća vraćaju novac onima tko im je pomagao tijekom rata.
dz ljudi se svugdje bore za egzistenciju, ne samo u bosni, problem je u tome da ti to neces da shvatis, mada i sam kazes "eto u Evropi je bas sve tako super- ma ja" a to sto smo imali rat, tu grijesis haveru. Mi smo ga imali, i imamo ga i imacemo, rat nikada nije zavrsen nigdje u svijetu a pogotovo kod nas. Rat je uvjek tu, iza coska, zapamti to a u Bosni nije prosao budi siguran. problem je u nasem mentalitetu, mi se zakacimo za 5 minuta i onda se vise nikad ne zaboravi i predje preko problema. problem je u nasem dvojnom mentalitetu zacinjenom balkanizmom sad ces ti odgovoriti sa svojim "jakim" argumentima, al hajde cekam
steta sto nisu bili hrvati u avionu
ako je ovo bijo terorists onda stvarno stje njim koji jem kurac vise sam oce da napadne jebemnti one glupe konjovi ako i neko ne ubike ja cu i.
rusi samo zanju ono sto su posijali !!! a na teror se na kraju i odgovori teroorom. na zalost to je svjet u kojem zivimo. i neka ne seru ti europejci i ostali, svi znamo sta je u Bosni bilo i kako smo predevrali - i mi smo se morali boriti i braniti. a oni ko gospoda, sad nesto izvoljevaju, te ovakvi ste te onakvi ste. kao prvo - kakvi bi to vi bili u ovim nasim uslovima kada smo prosli rat i sada se borimo za egzistenciju? a uostalo eto u Evropi je bas sve tako super- ma ja!!
a ovi drugi praznoglavni (nisam rekao pravoslavni vec praznoglavni) bi stvarno trebali da diskutuju o breni a ne o ovome
za za ja ... ostale su ti na mjestu, isto tako mislim
za za ja kako to mislis svi smo mi rusi ili slaveni? Po najnovijim naucnim doznanjima : bosnjaci nisu slaveni vec germani i goti hrvati nisu slaveni vec iranci srbi nisu slaveni vec iranci Sada nakon par stotina godina ispiranja mozga, ovo moze biti malo tesko za povjerovati ali procitaj "Historija Bosne" od Malcolm-a pa se uvjeri. heleneise, koga briga ko je ko, samo mi interesantna ta tvoja, svi smo mi rusi ??? Prilicno konfuzno
ne mogu da ti ne kazem da si glup ko .....vjerovatno si to iz kuce naslijedio.taj ko ti je dao kompjuter bolje da ti je dao metak.ti si moj jarane po porijeklu ruuuus kao i ja i svi slaveni .to se vidi i cuje po sarajevu .blud lopovluk glupost kic i sve sto prepoznajes kod vecine slavena.koristimo arape zato sto su glupi .u stvari ne koristimo mi nego nekoliko njih koji su veliki jarani iz reda pred salterom u svaic banci.opet ce biti rat ako im usfali para.svaka cast cecenima al neka su daleko .niko nikad nije sanjao da ide tamo.