Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SAD podržavaju oslobodilačku vojsku Sirije, jer tako slabe veze Irana sa Hizbulatom u Libanu. Međutim, kada su u pitanju državni ili korporativni interesi ništa nije crno-bijelo. U Afganistanu su amerikenjci i iranci saveznici, u čemu učestvuju i šiitska plemena (Hazeri ili Azeri), koji su stali na stranu američke marionete Karzaija, a protiv Talibana. Indija je u "ljubavi" sa Rusijom, koja je snabdijeva oružjem protiv Pakistana (uključujući atomsku bombu), a Pakistan je u savezu sa Kinom, jer je ona u zavadi sa Indijom. Da bi još više oslabili Kinu, koju smatraju svojim neprijateljem SAD su ušle u savez sa Indijom (dajući joj mogućnost da kupi koliko god hoće nuklearnog goriva). Indija je u savezu sa marionetskom Karzaijevom vladom, da bi tako oslabili Pakistan itd.
Brate odkud tolike inf :D
Ja sam studirao fakultet političkih nauka u Sarajevu, a upravo dovršavam magistarski rad na temu Vanjska politika SAD 2001 - 2009.godina (dva mandata GWBuša). Da bih to uradio kako treba pročitao sam tonu knjiga, mahom američkih, ali i kanandskih autora koji su željeli da svijet sazna istinu (prije Wikileaksa i Snowdena). Hajka i medijski rat koji se vode protiv muslimana imaju za cilj da opravdaju okupaciju njihovih zemalja i prikriju prave ciljeve - nafta i geopolitički položaj. U najkraćem.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Dok je šah Pahlavi šakom i kapom dijelio iransku naftu "saveznicima", dotle je za SAD Sadam Husein bio neprijatelj, jer je iračku naftu nacionalizovao i prodavao za račun Iraka. Kad je Homeini zasjeo u Iranu (Homeinija su podržali Francuzi, a i danas podržavaju Iran), Sadam Husein je postao američki saveznik, a Iran neprijatelj. Da bi oslabili i Irak i Iran, Sadamu Huseinu su amerikenjci obećali Kuvajt (bio sastavni dio Iraka, ali su ga britanci izdvojili kao državu da bi spriječili Iraku izlaz na more, Iraku koji se nikada nije pokorio Britaniji), kad napadne i pobijedi Iran. Nakon 10 godina rata i više od po milion poginulih u obje države, Sadam je pošao po svoju "nagradu" i bio napadnut od SAD. Dalje znamo šta je bilo. Kad je Sovjetski Savez okupirao Afganistan, SAD su oformile, obučile i naoružale Talibane i Al Kaidu, da bi se borili protiv Rusa i Sjevernog saveza (afganistanska plemena stala na stranu Rusa, Tadžiki, Azeri i dr.). Kasnije su SAD napale Talibane sa Sj. savezom?!
A jedno pitanje za Vehabije Bog ih ubio kako cete ovo opravdati:Kuran Sura 5, Ajet ili dio 69 Citajte ga na Engleskom ili Njemackom prevodu jer su ga Saudijci na bosanskom jeziku NAMERNO pogresno preveli. (I oni koji vjeruju, pa i jevreji i krscani i sabijci i svi oni koji u Allaha i u sudnji dan vjeruju i pravedno postupaju nicega se oni nece bojati i ni zacim nece tugovati) I na arapskom jeziku se prica u ovom ajetu o sadasnjosti a ne o proslosti ko zna arapski neka to provjeri. Kuran:Sura 4, Ajet ili dio 93 (Onome koji hotimicno ubije vjernika kazna ce biti vatra u kome ce vjecno ostati Allah ce na njega gnjev Svoj spustiti i proklece ga i patnju mu veliku pripremiti) eto vehabije pa razmislite. Neznam ali cu namjeniti dali znate da i Arapski krscani Boga Allahom nazivaju.Jel Allah ne znaci na arapskom nista drugo do Bog na nasem jeziku
http://www.presstv.ir/detail/2013/06/28/311232/usbacked-takfiris-behead-priest-in-homs/ FSA SEJTANI ODRUBUJU GLAVE HRISCANIMA U SYRRIJ! PAZNJA VRLO ZGUSAN VIDEO! BOGA IM JEBEM ISTI SU CETNICI SVE IH POBIJ BASHARE
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=BbUMo4krAJU JAILA JAILA ;)))))))))
U BRADU VAS FASISTICKU JEBEM GAMAD JEDNA CETNICKA,MRS MAJKU VAM VEHABIJSKUUUUUUUUUUUUUU
Poznata turska ljevičarska glazbena skupina Yorum održala koncert u Siriji, svirali ispod velikog plakata Bashara al-Assada http://www.advance.hr/ad/im/aktnews/slike_an/poznata-turska-ljevicarska-glazbena-skupina-yorum-odrzala-koncert-u-siriji_7174_8811.jpg
U Tal Kalakhu se pobunjenici predali bez borbe i tražili da se vrate u redove Sirijske arapske vojske, u Aleppu sirijski Kurdi otvorili još jedan front protiv FSA https://www.youtube.com/watch?v=Kv9stNoTHQw&feature=player_detailpage
U Tal Kalakhu se pobunjenici predali bez borbe i tražili da se vrate u redove Sirijske arapske vojske, u Aleppu sirijski Kurdi otvorili još jedan front protiv FSA U Tal Kalakhu se pobunjenici predali bez borbe i tražili da se vrate u redove Sirijske arapske vojske, u Aleppu sirijski Kurdi otvorili još jedan front protiv FSA
Pretjerujete. NEma međusobnog postovanja, i ona problem nista ne valaj u drustvu, nista neobicno. Stanje jednog naroda se nece promjeniti, dok se ne promjeni narod.
O Bašare Bašareee, ALEVITSKO MAGAREEEE!!!
kad bih tebe uporedila sa magaretom, to bi bila uvreda za magare.
i ja sutra idem na more. Prvo svracam u Jablanicu kod Gojka na meso, pa kod Mahire na masazu. Mahiri nosim zaporak, ja oce ga mahira oglabati , jadna li joj majka!!!
Bolje ti je kupi burek u putniku :D
OBAVJEŠTENJE !!!! OBAVJEŠTENJE !!!! OBAVJEŠTENJE !!!! TALIB = TERORISTA KOJI SE NALAZI NA TERORISTIČKOJ LISTI SIPE, ŽIVI U BRČKOM, DAKLE AKO NEKOGA ZNATE DA SE ODAZIVA NA IME TAIB A IMA PRLJAVU BRADICU SA LOŠIM ZADAHOM, I NOSI PANTALONE KO DA MU JE POPLAVA BILA U KUĆI ODMAH BEZ OKLIJEVANJA POZOVITE 122 !!! BEZ OKLIJEVANJA !!!! A AKO IMATE BILO KAKVO ORUZJE SLOBODNO GA UPOTRIJEBITE I UBIJTE TERORISTU KAKO VAM NEBI MOGAO NAUDITI !!!
Bez oklijevanja zovite ludaru kada vidite ovog karađorđeta iznad mene. :)
VEHABIJE = PEDOFILI
Đe ti je sestra ja bi se ženio.Ali nemoj mi onu staru od 14. godina :)
A DA TI MAMU MALO KARAJU DA VIDIS JESU LI PEDOFILI,WHO IS YOU ADNANE ALISPAHICU,STA TNA PRLJAVI BALIJA DO ZA CEVAPE VOPI I ZELJU,MNOGO ON ZNA O CIVILIMA SIRIJE,A DA TI JA SA KOSOVA DODJEM PA DA VIDIM DA TE SIPA SPASI KONJU,MOZETE OBOJE ZA KITU DA ME POVUCETE BALIJO
Umjesto puno objasnjavanja, evo link ko hoće da vidi susret Ahmedinedžada (koji za sebe tvrdi da ima jevrejsko porijeklo) sa jevrejskim rabinima u Nju Jorku 2012.g. http://www.youtube.com/watch?v=bCw-oWp1wf8 Ako laže koza ne laže rog! ;-)
Pukovnik, rođak bivšeg ministra odbrane Sirije Mustafe Tiassa, je rekao da su prije rata, sirijske zračne snage imale 350 aviona i helikoptera. U toku trenutnog rata uništeno je 190 aviona i helikoptera.
TALIBE JEBEM LI TI MAJKU RADIKALNU VEHABISTICKU MAJMUNCINO BRADATA, MRSSSS ZA BH. PRO EVROPSKO ORIJENTISANOG PORTALA, NIJE OVO ISLAM BOSNA.ORG I SL. SRANJA, SVE VAS POKLATI ZAJEDNO SA ČETNICIMA, TALIBE PEDERČINO JESI LI GA PRIMIO DANAS ???? PEDERČINO ISLAMISTIČKA !!!!
Talib bi tebi zavrno vratić ko džudžanu balijo smrdljiva :)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)