Pred sastanak sigurnosnih oficira
0

Sirija: Nekoliko bombi eksplodiralo u školi, sedam povrijeđenih

FENA
Nekoliko bombi eksplodiralo je u utorak u školi u Damasku, sedam osoba je povrijeđeno i pričinjena je manja materijalna šteta, javila je sirijska državna televizija.

Sirijski aktivisti su naveli da su "Školu sinova mučenika", od nedavno, koristile sirijske režimske snage sigurnosti kao svoj štab i bazu odakle koriste minobacače za udare na pobunjenička naselja u prijestolnici, prenosi AP.

"Tačno u 9.35 sati, sedam improvizovanih eksplozivnih naprava je odjeknulo na dva mjesta u školi u kojoj je u nedjelju planiran sastanak pripadnika Šabiha milicije (lojalne vlasti) i vladinih sigurnosnih oficira", potvrdio je Abu Moaz, lider jedan od pobunjeničkih grupa Ansar al Islam, dodaje Reuters.

Stanovnici Damaska su rekli da dim kulja iz oblasti u jugoistočnom dijelu prijestolnice, a aktivisti da ambulantna kola žure na lice mjesta i da prema preliminarnim izvještajima ima sedam povrijeđenih.

AFP javlja da su sirijski vojnici saopćili da su u utorak slučajno ubili mladu djevojku, malo pošto je specijalni izaslanik za Siriju Lakdar Brahimi izjavio da ne vidi kraj sukobima dok je sirijski predsjednik Bašar al-Asad na vlasti.

Režimski vojnici ubili djevojčicu poslije ponoći na autoputu koji povezuje grad Halepo i Damask, dok su na meti imali automobil, saopćila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.